KIM ILI KATE

Čiji biste stil prije kopirali?

06.06.2013 u 11:22

Bionic
Reading

Dvije najpoznatije trudnice, reality zvijezda Kim Kardashian i vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton, neiscrpna su modna inspiracija, a posebno nas intrigira, uveseljava i nadahnjuje njihov stil u trudnoći

Na osnovi njihovih stajlinga trudnice mogu učiti kojih se pravila odijevanja nikako ne bi trebalo odreći, na što posebno paziti te što izbjegavati. O njihovom stilu pisalo se i prije trudnoće, a sada su posebno zanimljive zbog odličnih stajlinga, ali i modnih gafova koje trebate izbjegavati.

Dvije ikone stila svaka na svoj jedinstven način nose svoju trudnoću i prilagođavaju garderobu prilikama. Uvijek dotjerana Kim ni u trudnoći ne odustaje od uskih haljina, kratkih jakni ni vrtoglavih cipela. Vojvotkinju Kate pak krasi kraljevski minimalistički stil. Donosimo vam dvije potpuno različite žene i dva različita stila te otkrivamo na koje modne kompromise ne treba pristajati u trudnoći.

Kraljica modnog šoka, i to trudničkog, svakako je Kim, reality zvijezda koja je nedavnim kreacijama i ultrauskim cipelama podizala obrve i nametala brojna pitanja, između ostalih 'zar udobnost nije prioritet?'.

Donosimo vam nekoliko savjeta o tome što odjenuti, a što izbjegavati u trudnoći.

Ne nosite ništa u što se morate ugurati
Prihvatiti svoju trudnoću i trbuh znači prilagoditi stil i izgledati nenapadno. Uske haljine u koje se ovih dana ugurava lijepa Kim Kardashian na ženama s manje oblina izgledale bi dopadljivije, ali njoj su preuske, kao da se jedva zakopčala. I ne, ne kritiziramo njezinu kilažu, nego samo dobronamjerno primjećujemo da Kim uvijek nosi broj manje. Previše uski modeli, u ovom trenutku, ne laskaju njezinoj figuri - bolje bi joj pristajali malo širi krojevi koji prate liniju tijela, a opet nisu preuski. Izvrstan primjer je narančasta haljina koju je Beyonce nosila na dodjeli MTV-jevih nagrada 2011. I dok Kim u nekim kreacijama izgleda smiješno, Beyonce je izgledala poput božice.

S druge strane, Kate, potpuno drugi tip trudnice, bar što se tiče izgleda, mogla bi si priuštiti malo uže haljine, no vojvotkinja od Cambridgea odlično balansira između elegantnih i sofisticiranih krojeva te udobnosti i trendi šika.


Ne činite modne kompromise kad je udobnost u pitanju
Trudnoću možete učiniti poprilično neugodnim stanjem ukoliko ne prilagodite odjeću novom, promijenjenom obliku tijela. Kim tako odlično kombinira trudničke hlače i kratke jakne. Naime uske rastezljive hlače i tajice dobar su izbor za svaku trudnicu. No Kim se i često ugura u odjeću koja izgleda bar broj manja nego što joj zaista treba. S druge strane, Kate igra na eleganciju i klasiku i na svim događanjima uglavnom se pojavljuje u haljinicama koje laskaju njezinoj figuri, a opet joj daju dovoljno prostora za nesputano kretanje.

Držite se jednostavnih linija i uzoraka
Previše detalja samo će vam dodati pokoji kilogram. Uvijek se bolje držati jednostavnih, čistih linija bez puno dodataka. Ovo pravilo kao da ne vrijedi za Kim, a u trudnoći je imala nekoliko nemogućih gafova. Balon suknja s perjem jedan je od njih. Nije ništa loše u želji da i u trudnoći izgleda seksi, no zaboravila je na pravilo da je manje često više. Kate pak uvijek ima šik outfite, ali svi odreda jednostavnih su linija s pokojim uzorkom ili bojom koja daje svježinu. Tek onoliko koliko treba - nikada previše detalja koji odvlače pažnju.

Klonite se neudobnih cipela
Udobne cipele ne moraju nužno biti ružne. Dapače, malo niže potpetice ove su sezone hit i osim što će vas trendi odjenuti, bit će vam udobno. Kate igra na sigurno te uz gotovo svaki stajling kombinira udobne salonke ne pretjerano visoke potpetice. Kim se i s cipelama opako poigrala, a koliko je to bolno, mogli smo se uvjeriti i sami. Trakaste sandale, sandale s plastičnom trakom, preuske, previsoke pete - samo su neki od njenih nepromišljenih modnih gafova. Glamurozne cipele na njezinim su nogama dobile sasvim novi smisao, jer ne samo da nisu izgledale seksi, već su bile izrazito neudobne.

Osim toga, što je loše u balerinkama koje odlično idu na uske hlače s malo elastina, a i ljeto se uskoro bliži, pa trudnice mogu uživati u sandalama ravnih potplata.