Ova fina, gusta, kremasta juha, potpuno je neodoljiva. Prava kraljica među raznim juhama od rajčice
Sumnjivi su vam pelati iz konzerve? Kad niste u prilici da kupite domaće svježe rajčice, pelati su ipak najbolji izbor jer su ubrani u sezoni kada je rajčica prirodno dozrela i sakupila u sebe puno šećera i kiseline.
Potrebni sastojci:
1 kg rajčica pelati
1 glavica luka
1 dl suhog bijelog vina
8 listova svježeg bosiljka
2 režnja češnjaka
2 žličice šećera
2 žlice milerama
sol i papar
Priprema:
Na pola maslinova i pola obična ulja dodamo nasjeckani luk, posolimo i pirjamo dok ne požuti.
Na luk podlijemo suho bijelo vino, dodamo rajčicu pelati, 4 lista svježeg bosiljka, protisnuti češnjak, sol, papar i 1 žličicu šećera.
Kada sastojci zavru, smanjimo vatru i sastojke kuhamo još oko 5 minuta. Maknemo s vatre, izmiksamo štapnim mikserom i u juhu umiješamo mileram.
Poslužimo u dubokim tanjurima i ukrasimo listovima svježeg bosiljka.
Recept preuzet sa stranice www.crochef.com