conde nast traveller

Dva hrvatska bisera na listi najpoželjnijih destinacija bez nesnosnih gužvi

20.06.2024 u 08:39

Bionic
Reading

Ugledni Conde Nast Traveller uvrstio je Šibenik i Kornate na listu gradova koje se itekako isplati posjetiti ovo ljeto, a na kojima ćete biti pošteđeni prevelikih gužvi

Turistička sezona u punom je jeku, a s novim najavama još ljepšeg i sunčanijeg vremena, očekuje se i proporcionalan rast posjetitelja na najpopularnijim europskim destinacijama.

Među njima je, dakako, i Hrvatska, a osim što gradovi poput Dubrovnika, Zadra i Splita, uz rajske obližnje otoke, tradicionalno zauzimaju sam vrh popularnosti, ugledni Conde Nast Traveller detektirao je još dva bisera koja izdvaja kao vrijedna pažnje.

Dapače, svrstao ih je u 'premium' kategoriju destinacija s idealnim omjerom očaravajuće ljepote i predivnih plaža te umjerenog broja posjetitelja uz koji se tijekom odmora nećete morati konstantno probijati kroz velike gužve.

Jedna od najutjecajnijih turističkih publikacija je, naime, izdvojila Šibenik i Kornate kao jednu od 27 najboljih europskih destinacija za uživanje u ljetnom odmoru u (relativnom) miru i tišini.

'Vjerovali ili ne, Hrvatska je i dalje opcija, iako je njene predivne srednjovjekovne gradove i izvanrednu obalu samo u 2018. godini posjetilo 20 milijuna turisti. A ponekad se čini kao da se svih 20 milijuna ondje slije u kolovozu, tijekom kojeg su najpopularniji gradovi napučeni do razine pucanja', piše Conde Nast i dodaje:

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

'Jednodnevna plovidba oko Kornata donosi vam prizore nenaseljenog idiličnog krajolika prepuštenog vinogradima voćnjacima i malo čemu drugom pa ćete ovdje dobiti malo prijeko potrebne svježine.'

Ugledni magazin ističe kako su Kornati u neposrednoj blizina Šibenika, 'velikog povijesnog grada s ljupkim labirintom od kamena bijelog poput krede', koji je tako detektiran kao poželjna destinacija na listi na kojoj se nalaze i Bodrum, Zakintos, francuska jezera, Amsterdam, Papua Nova Gvineja, idr.

sve osim nogometa

Učitavanje...