Pitate se što sa svim onima jajima koje ste pokušavali obojiti, a popucala su tijekom kuhanja? Odgovor je jednostavan, napravite punjena jaja i obogatite ih svježim povrćem, inćunima, dimljeni lososom i uživajte u neodoljivim okusima
Potrebni sastojci za osnovni recept za punjena jaja (za osam jaja):
1/3 šalice majoneze
1 velika žlica senfa dijon
1 čajna žlica bijelog octa
sol i svježe mljeveni papar
Priprema
Skuhana jaja očistite i prepolovite, uklonite žumanjke i stavite ih u posudu.
Žumanjke zgnječite žlicom i umiješajte u njih majonezu, senf i ocat te začinite solju i paprom. Kako biste dobili glatku smjesu, nakratko je izmiksajte štapnim mikserom.
Da vam sva jaja ne budu istog okusa, malo se poigrajte sastojcima koje imate kod kuće i obogatite jednostavnim ali ukusnim i efektnim receptima blagdanski jelovnik.
Jaja s maslinama i češnjakom
Pripremljenu smjesu za osnovni recept obogatite s tri-četiri otkoštene masline i jednim inćunom te dobro izmiksajte u multipraktiku dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu stavite u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje torta i napunite polovice bjelanjaka te ukrasite komadićima maslina.
Jaja s lososom i rotkvicom
U multipraktik stavite sastojke za osnovnu smjesu i dodajte im komadiće dimljenog lososa i rotkvica te izmiksajte.
Smjesu stavite u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje torti i napunite polovice bjelanjaka te ukrasite komadićima rotkvica, lososa i peršina.
Jaja s avokadom i inćunima
U osnovni recept dodajte komadiće avokada i inćuna te izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu stavite u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje torti i napunite polovice bjelanjaka te ukrasite korijanderom.
Jaja s rajčicom i dimljenom paprikom
U osnovni recept dodajte žličicu paste od rajčica i nasjeckanu rotkvicu te izmiksajte. Napunjena polovice bjelanjaka ukrasite komadićima rotkvice i peršinom.
Jaja s potočarkom i rotkvicom
Nasjeckanu potočarku i rotkvice odajte u osnovni recept i dobro izmiksajte te ukrasite listićima potočarke i komadićima rotkvice.