MODNA POBUNA

Evo kakve su cipele sada u modi

25.02.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Moda je čudnovata zvijer čiji se diktati brzo mijenjaju. No ako vam je dosadilo klimati na opasno visokim potpeticama, razveselit će vas vijest da su ravne cipele ponovno moderne. I dok trendseterice hrabro kombiniraju tenisice i svečanu odjeću, čak je i Victoria Beckham pristala nositi ravne cipele

Dizajneri su ove sezone zamijenili štikle i visoke platforme udobnijom obućom. Trendovi s revija već su se pojavili su trgovinama, ali u na nogama trendseterica. Cara Delevingne i Jourdan Dunn već su viđene u ravnim Burberryjevim cipelama tijekom londonskog tjedna mode, piše Mail Online.


Na milanskom tjednu mode talijanski dizajner Roberto Cavalli izjavio je: 'Žene sada nose tenisice i niže pete. To je utjecaj s ulice. Kul utjecaj dolazi iz Londona.'

Trgovine obućom u Velikoj Britaniji pokazuju kako prodaja niske i udobne obuće sada čini 60 posto ukupne prodajete i da se posljednjih šest mjeseci taj trend povećava.

Čak je i Victoria Beckham, koja je obožavateljica visokih peta, fotografirana ove zime u New Yorku u ravnim cipelama, a i na svojoj je reviji upotpunila proljetnu kolekciju niskim cipelama Manola Blahnika.

Francesca Burns, modna urednica britanskog izdanja Voguea, misli kako se trend nošenja casual tenisica sa svečanim haljinama pojavio već prošle godine te da su taj trend prihvatile model Agyness Deyn i glumica Kristen Stewart.  'Ovo je pobuna: prava kombinacija skupog i jeftinog, visoke i urbane mode', izjavila je Burns.