LAKŠE NE MOŽE

Evo što možete napraviti od ostataka tjestenine

06.10.2014 u 09:01

Bionic
Reading

Malo kome ne ostane viška tjestenine nakon obroka, a ako se pitate što s njom napraviti, evo jedne super ideje. Tjestenini koja je preostala nakon obroka dodajte omiljene začine, malo sira ili povrća i jaja te je kratko zapecite u tavi. Dobit ćete maštovito i jednostavno jelo od tjestenine koje pomalo podsjeća na pizzu

Za ovo jelo nema preciznog recepta, sve ovisi o trenutačnoj inspiraciji i umaku u kojem ste prethodno radili tjesteninu. Dobro je to što možete koristiti bilo koju vrstu tjestenine i po želji joj dodati sastojke koje najviše volite, od sira, pancete, šunke do povrća.

Ako koristite tjesteninu s puno umaka, potrebno ju je prethodno malo ocijediti prije nego što joj dodate jaja. Preostali umak prelijte po jelu kad bude gotovo.

Potrebni sastojci:

dvije šalice ostataka tjestenine
2 jaja, razmućena
sol i svježe mljeveni papar
žlica maslinova ulja
žlica nasjeckanog peršina

U zdjeli izmiješajte tjesteninu i izmućena jaja te po potrebi dodajte malo papra i soli. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte tjesteninu pazeći da je jednakomjerno rasporedite po tavi. Pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a to je nekih šest do osam minuta.

Servirajte je na tanjur i pospite peršinom.