Ukusno i fino varivo s mesom i povrćem idealno je jelo za dane kad nam treba konkretniji ručak koji će nas pritom i okrijepiti
250 g zelenih mahuna
500 g mljevene junetine
250 g krumpira
1 glavica luka
700 ml mesne juhe
1 žlica koncentrata rajčice
100 g mini rajčica
1 lovorov list
1 žlica sjeckanog vlasca
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Prije svega povrće očistimo i operemo.
Mahune narežemo na polovine, tikvicu na ploške, očistimo od mekane sredine i narežemo na trakice, a krumpir i luk narežemo na kockice.
U tavi, na vrućem maslinovu ulju, kratko popržimo luk, dodamo mljeveno meso, koncentrat rajčice i sve zajedno, stalno miješajući, pržimo 10-ak minuta.
Zatim dodamo lovorov list, preostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice), podlijemo mesnim temeljcem, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Potom začinimo solju i paprom i ostavimo da kuha još pet minuta.
Gotovo varivo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.