KORAK PO KORAK

Frizura koju obožava Nikolina Ristović: Evo kako napraviti voluminozne lokne kao iz salona uz pomoć najobičnijih čarapa

16.04.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Nikolina Ristović je nedavno svojim obožavateljicama na Instagramu dala ideju za voluminozne valove koje mogu napraviti same u karanteni, a sve uz pomoć najobičnijih čarapa. Konačan rezultat je mnoge oduševio, no bivša voditeljica nije otkrila cijeli postupak ispočetka. Stoga ćemo se mi potruditi objasniti vam kako korak po korak napraviti ovu hit frizuru u svoja četiri zida

U ova vremena kada je nemoguće otići kod frizera instagramuše su se dosjetile brze, jeftine i jednostavne tehnike postizanja voluminoznih valova kod kuće. Kovrčanje kose uz pomoć čarapa postalo je iznimno popularno, a mnoge su žene tijekom boravka u izolaciji snimile i video u kojem se hvale svojim raskošnim loknama.

Zagrebačka voditeljica Nikolina Ristović s beogradskom adresom samo je jedna od žena koja je isprobala ovu tehniku i oduševila se. Ona je koristila hulahopke, no isto je moguće postići uz pomoć običnih čarapa.

Ova se tehnika kovrčanja kose prvi put pojavila u 50-ima, kada su se žene služile komadima tkanine koje su imale u kući, poput primjerice trakama dobivenim od poderane majice, a sada je ponovno postala popularna zahvaljujući aplikaciji TikTok.

Odlučili smo vam pokazati korak po korak kako napraviti ovu frizuru kod kuće. Sve što vam je potrebno su dvije duže čarape i nekoliko minuta vremena da ispletete svoju kosu.

Kako napraviti lokne uz pomoć čarapa Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Prvo što trebate napraviti jest podijeliti kosu po sredini u dva velika pramena, kao da ćete raditi kečke. Uzmite čarapu i prislonite je na vrh glave (na vrh desnog pramena). Desni pramen podijelite ponovno na dva jednaka pramena pa svaki od njih pletite oko čarape na način da pramenove uvijek prebacujete preko čarape dok ne dođete do vrhova. Gumicom osigurajte vrhove kako se pramenovi ne bi izvlačili.

Postupak ponovite i s lijevim pramenom kose. Trebali biste dobiti dvije debele pletenice. Ovu frizuru je idealno raditi uvečer, jer je tako ispletenu kosu potrebno pustiti da odstoji preko noći. Ujutro kada je raspletete imat ćete prekrasne Victoria's Secret valove.

Ukoliko vam je kosa prirodno rijetka ili izrazito ravna, možete je isplesti uz pomoć četiri čarape, umjesto dvije. Na taj način ćete dobiti na volumenu.

Kako napraviti lokne uz pomoć trake ili pojasa od kućnog ogrtača Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube