Tartuf, ta fina, aromatična te izuzetno skupa gljiva, jedan je od zaštitnih znakova Istre. Poznati su i talijanski i francuski tartufi, no mnogi tvrde da je upravo istarski bijeli tartuf najbolji na svijetu. Kako bi se što više istaknula njegova aroma, najbolje ga je pripremiti s ovako jednostavnim umakom i običnim istarskim fužima
Potrebni sastojci:
500 g istarskih fuža
20 g bijelih tartufa
20 g crnih tartufa
80 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar
Priprema:
Fuže stavimo u vrelu, pouljenu i posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju. U tavi rastopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da vrije 1-2 minute.
Ugasimo vatru, dodamo na tanke listiće bijelog tartufa, kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i premjestimo na tanjure.
Preko svake porcije po vrhu naribamo crne tartufe i poslužimo.
Recept preuzet sa stranice www.crochef.com