poseban dizajn

Haljinu koja će joj bolje stajati teško da je mogla naći, a on nije mogao skinuti pogled s nje

18.09.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Emily Blunt pokazala je sjajan stajling na crvenom tepihu povodom 18. gala svečanosti Američkog instituta za mucanje u New Yorku, a njezin suprug John Krasinski nije skrivao svoju očaranost

Slavna 41-godišnja glumica Emily Blunt bila je u ulozi voditeljice gala večere, a s Institutom je veže suradnja duga gotovo 20 godina.

Borba s mucanjem

Naime glumica je bila redovita voditeljica događaja i posljednjih godina te je u prošlosti otvoreno govorila o svojoj borbi s mucanjem, za koje je naglasila da je neurološko i često nasljedno stanje, a ne psihološki poremećaj.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Haljina čiji dizajn potpisuje Erdem Moralioglu

A za dolazak na gala večeru Blunt je izabrala stajling kojim nije pogriješila. Izbor je pao na bijelu haljinu ukrašenu crvenom bojom i cvjetnim printom. Riječ je o kreaciji čiji dizajn potpisuje Erdem Moralioglu, a za njezin nastanak kao muza poslužila mu je Maria Callas na vrhuncu svoje moći.

Da je Erdem strastven prema umjetnosti, to nije tajna u modnom svijetu, ali kolekcija predstavljena za jesen/zimu 2024./2025. možda je prvi put da je dizajner uzeo kist i nanio crvenu boju izravno na ono što bi inače moglo biti gotov izgled: bralette u stilu 1950-ih i odgovarajuću punu suknju od tafta s cvjetnim uzorkom.

Maria Callas kao inspiracija

Dizajner je bio inspiriran izvanrednom produkcijom 'Medeje' 1953. u milanskoj Scali, ujedno debijem legendarne sopranistice Marije Callas kao osvetoljubive čarobnice iz grčke mitologije. Kolekcija je obojena svojevrsnim kontrastom koji tvori njezinu temu, a Erdem je bio fasciniran napetostima između dviju strana slavne Callas – najveće dive i njezinog privatnog, pomalo tragičnog lica.

Kreacija se ističe ručno oslikanom tkaninom boje rubina te naborima i prorezima koji su suprotstavljeni neočekivanim teksturama. Nema sumnje, Emily je doista odabrala posebnu haljinu, a to je primijetio i njezin suprug John te nije skidao pogled s nje.