brzo i fino

Hladna juha koja se ne kuha spas je u vrućim ljetnim danima

22.07.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Za vrijeme ljetnih vrućina itekako su traženi recepti koji su jednostavni koliko i ukusni. Ovaj ćete obožavati u vrućim danima jer ne zahtijeva čak ni paljenje štednjaka

Hladne juhe jako pašu za vrijeme ljetnih vrućina, a svježi krastavci jedno su od povrća koje dobro osvježava. Za ovaj brzopotezni recept sastojke treba smiksati, začiniti po ukusu i jednostavno uživati.

Potrebni sastojci:

  • 2 krastavca (oko 675 g)
  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 do 2 limete, ocijeđene, ovisno o ukusu
  • mala šaka nasjeckanog svježeg estragona
  • 3 grančice metvice
  • mala vezica vlasca, nasjeckanog
  • uljana repica, za posluživanje

Priprema:

Sitno nasjeckajte trećinu jednog od krastavaca i ostavite sa strane, to će vam poslužiti za posluživanje.

Preostale krastavce grubo nasjeckajte i stavite u blender ili procesor hrane s jogurtom i sokom limete. Dodajte estragon, veći dio listića mente i veći dio vlasca.

Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Kušajte juhu i dodajte malo ili sav sok limete ako želite kiseliji okus.

Ulijte juhu u zdjelice ili male šalice, pospite sitno nasjeckanim krastavcem, preostalim listićima mente i ostatkom vlasca. Neposredno prije posluživanja pokapajte s malo repičinog ulja.