Za vrijeme ljetnih vrućina itekako su traženi recepti koji su jednostavni koliko i ukusni. Ovaj ćete obožavati u vrućim danima jer ne zahtijeva čak ni paljenje štednjaka
Hladne juhe jako pašu za vrijeme ljetnih vrućina, a svježi krastavci jedno su od povrća koje dobro osvježava. Za ovaj brzopotezni recept sastojke treba smiksati, začiniti po ukusu i jednostavno uživati.
Potrebni sastojci:
- 2 krastavca (oko 675 g)
- 150 g grčkog jogurta
- 1 do 2 limete, ocijeđene, ovisno o ukusu
- mala šaka nasjeckanog svježeg estragona
- 3 grančice metvice
- mala vezica vlasca, nasjeckanog
- uljana repica, za posluživanje
Priprema:
Sitno nasjeckajte trećinu jednog od krastavaca i ostavite sa strane, to će vam poslužiti za posluživanje.
Preostale krastavce grubo nasjeckajte i stavite u blender ili procesor hrane s jogurtom i sokom limete. Dodajte estragon, veći dio listića mente i veći dio vlasca.
Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Kušajte juhu i dodajte malo ili sav sok limete ako želite kiseliji okus.
Ulijte juhu u zdjelice ili male šalice, pospite sitno nasjeckanim krastavcem, preostalim listićima mente i ostatkom vlasca. Neposredno prije posluživanja pokapajte s malo repičinog ulja.