Slavni slastičar Rudolph van Veen u Zagrebu je pokazao kako je i pravi majstor slanih slastica pripremivši ukusnu i originalnu tortu s piletinom
Jedan od najomiljenijih TV slastičara, autor brojnih kuharica i član žirija u najprestižnijim gastro natjecanjima, Rudolp van Veen, u Zagrebu je napravio pravio kulinarski show.
U Hrvatsku je stigao povodom predstavljanja emisije 'Rudolphova slatka ljetna tura' te je posjetitelje City Centera one East oduševio receptom za neodoljivu slanu tortu.
Riječ je o ukusnoj salati od trgane piletine i krem sira formirane u obliku slane torte. Bilo da želite privući pažnju gostima za stolom, poslužiti ukusan zalogaj na romantičnom spoju ili pak tražite ideju za neuobičajenu rođendansku tortu – ovo je recept za vas!
Ostatke kuhane ili pečene piletine također možete iskoristiti za pripremu kremaste slane torte. Budite maštoviti prilikom ukrašavanja ovog kulinarskog remek-djela.
Sastojci za 6 - 8 ljudi:
- 2 pileća batka
- 12 šnita kruha
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica senfa
- 500 g krem sira
- 50 g crème fraiche
- 1 jaje (tvrdo kuhano/8 minuta)
- 1 narančasta paprika
- 1 kiseli krastavac
- 50 g ribanog sira
- 1 vezica svježeg vlasca
- Sol i papar
- Mala vezica svježih rotkvica (cijelih)
- Šaka žutih i crvenih cherry rajčica
- 1 obična grbaštica
Priprema:
Koristite kalup za tortu bez dna kako biste je lakše izradili.
Uklonite koru sa šnita kruha i izrežite tri kruga promjera 15-20 cm. Piletinu uz pomoć dvije vilice razvucite na male komadiće. Pomiješajte je s majonezom, senfom, polovicom krem sira i crème fraicheom.
U salatu dodajte ribani sir, papriku narezanu na kockice, kiseli krastavac i tvrdo kuhano jaje, posolite i zapaprite po želji. Ovo će poslužiti kao nadjev vaše slane torte.
Stavite kalup za tortu na tanjur za posluživanje i počnite s izradom slojeva za koje ćete koristiti pripremljene šnite kruha. Naizmjence dodajte sloj kruha pa sloj pileće krem salate. Prekrijte cijelu tortu slojem običnog krem sira.
Ukrasite ovo kulinarsko remek-djelo grančicama svježeg vlasca sa strane te cherry rajčicama, rotkvicama i običnom grbašticom. Pustite da se u hladnjaku torta stisne barem barem sat vremena prije posluživanja.