Karmela Vukov-Colić na društvenim mrežama podijelila je recept za desert kojem rijetko tko može odoljeti. U njezinom verziji tiramisu priprema sa osvježavajućim dodatkom – limunom
Karmela Vukov-Colić na društvenim mrežama podijelila je recept za desert kojem rijetko tko može odoljeti. U njezinom verziji tiramisu priprema sa osvježavajućim dodatkom – limunom
'Znate li da u Rimu postoji slastičarnica sa 100 vrsta tiramisua? I prva mi je na listi sljedeći put kad posjetim vječni grad,' napisala je bivša voditeljica na svom Instagram profilu. A potom otkrila sjajan recept za tiramisu s limunom, osvježavajuću slasticu koju će mnogi tako rado uvrstiti na meni za obiteljska okupljanja i slasne vikend ručkove.
Pokraj fotografije od koje rastu zazubice podijelila je recept i detaljno pojasnila sve korake:
'Skuhajte sirup od 1,5 dl vode, 3 žlice šećera i soka i kore jednog neprskanog limuna. Neka kipi 3 minute pa ohladite.'
'Tri jaja istucite pjenjačom s tri žlice šećera pa kuhajte na pari dok se ne počnu gustiti. Maknite s vatre, pokrijte prozirnom folijom (da dotiče kremu) i ohladite.'
'Miksajte 500 g mascarpone sira, jednu žličicu vanilije i sok od jednog limuna. Dodajte kuhana jaja. Kad se ujednači, umiksajte i 2 dl vrhnja za šlag.'
'Piškote umačite u sirup i složite po dnu posude. Prekrijte s polovicom kreme. Stavite još jedan sloj namočenih piškota i ostatak kreme. Po vrhu naribajte limunovu koricu. Dobar tek!,' napisala je Karmela, a njezini pratitelji su oduševljeno zaključili kako ovu slasticu svakako moraju isprobati.