Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s picco de gallo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi ili kao kasni noćni obrok. Meksički pileći ražnjići odlični su u kombinaciji riže sa šafranom, zelenim povrćem te avokadom!
Autor brojnih kuharica, član žirija prestižnih međunarodnih kulinarskih natjecanja i omiljeno lice 24Kitchen kanala, Rudolph van Veen, u sklopu predstavljanja emisije Rudolphova slatka ljetna tura posjetio Hrvatsku. Među receptima koje je predstavio hrvatskoj publici našli su se u meksički pileći ražnjići, posluženi s picco de gallo salsom te preliveni otopljenom tamnom čokoladom.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 2 žlice taco začina
- 1 žličica kakaa u prahu
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice slatkog čili umaka
- 100 g crne čokolade
Drvene ražnjiće prethodno namočite u hladnu vodu
Picco de gallo:
- 1 glavica crvenog luka
- 3 zrele rajčice
- 1 mala vezica korijandera
- ½ limete
Posolite po ukusu
Priprema:
Pileći file narežite na komadiće prikladne za ražnjiće. Začinite meso taco začinima i kakaom u prahu. Dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Na drvene ražnjiće stavite komadiće piletine i ostavite ih 20 minuta da se mariniraju u hladnjaku.
Za pico de gallo salsu narežite luk i rajčicu na sitne kockice, korijander nasjeckajte i pomiješajte ova tri sastojka u zdjeli. Dodajte sok limete i sol te ostavite na hladnom do posluživanja. Otopite čokoladu 'au bain marie' ili lagano u mikrovalnoj pećnici. Pripremite slatki umak od čilija u maloj šalici s kistom.
Pileće ražnjiće pecite na roštilju ili pirjajte tri minute s obje strane. Nakon pečenja, premažite ih slatkim umakom od čilija i premjestite na tanjur. Na kraju, prelijte ih salsom i otopljenom čokoladom.