U nedjelju je Majčin dan, a tim povodom možete svojoj najdražoj osobi u životu zasladiti dan ovo divnom tortom od jagoda. Recept je zaista jednostavan, a potpisuje ga Mateja Krvarić poznatija kao @uvijekgladna
Za proljetnu tortu od jagoda trebat će vam kalup promjera 22 centimetra i sastojci za bazu, kremu od sira i preljev.
Potrebni sastojci:
za bazu pripremite:
- 220 g digestive keksa
- 100 g otopljenog maslaca
za kremu od sira:
- 600 g krem sira
- 400 g slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 burbon vanilin šećer
- 200 g jagoda narezanih na komadiće
za preljev od jagoda iskoristite:
- 300 g jagoda
- 1-2 žlice šećera
- 1 mahunu tonke
- 2 žličice gustina s malo vode
Priprema:
Digestive kekse i otopljeni maslac povežite u Kenwood kMix kuhinjskom uređaju i utisnite u kalup. Zatim se bacite na pripremu kreme.
U svojem omiljenom kuhinjskom uređaju spojite krem sir, slatko vrhnje i šećer u kompaktnu smjesu. Nakon što premažete stranice kalupa umiješajte u kremu sjeckane jagode.
Preljev napravite tako što ćete jagodama dodati šećer i tonku i kuhati dok ne puste sok i omekšaju. Sve usitnite, a onda dodajte gustin s malo vode i zakuhajte do vrenja. Kada ste do učinili, možete krenuti u slaganje torte.
Na bazu u krug posložite oko 200 g polovica jagoda. Kremu od sira prvo obložite u krug preko jagoda pa na sredinu stavite kremu u koju ste umiješali jagode i sve zagladite.
Preko svega onda prelijte ohlađeni preljev od jagoda pa sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku.