MAMI OSMIJEH

Kad se zaželite nečeg slatkog i voćnog: Tako jednostavna i tako sočna torta od jagoda

11.05.2023 u 15:10

Bionic
Reading

U nedjelju je Majčin dan, a tim povodom možete svojoj najdražoj osobi u životu zasladiti dan ovo divnom tortom od jagoda. Recept je zaista jednostavan, a potpisuje ga Mateja Krvarić poznatija kao @uvijekgladna

Za proljetnu tortu od jagoda trebat će vam kalup promjera 22 centimetra i sastojci za bazu, kremu od sira i preljev.

Potrebni sastojci:

za bazu pripremite:

  • 220 g digestive keksa
  • 100 g otopljenog maslaca

za kremu od sira:

  • 600 g krem sira
  • 400 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 200 g jagoda narezanih na komadiće

za preljev od jagoda iskoristite:

  • 300 g jagoda
  • 1-2 žlice šećera
  • 1 mahunu tonke
  • 2 žličice gustina s malo vode

Priprema:

Digestive kekse i otopljeni maslac povežite u Kenwood kMix kuhinjskom uređaju i utisnite u kalup. Zatim se bacite na pripremu kreme.

U svojem omiljenom kuhinjskom uređaju spojite krem sir, slatko vrhnje i šećer u kompaktnu smjesu. Nakon što premažete stranice kalupa umiješajte u kremu sjeckane jagode.

Preljev napravite tako što ćete jagodama dodati šećer i tonku i kuhati dok ne puste sok i omekšaju. Sve usitnite, a onda dodajte gustin s malo vode i zakuhajte do vrenja. Kada ste do učinili, možete krenuti u slaganje torte.

Na bazu u krug posložite oko 200 g polovica jagoda. Kremu od sira prvo obložite u krug preko jagoda pa na sredinu stavite kremu u koju ste umiješali jagode i sve zagladite.

Preko svega onda prelijte ohlađeni preljev od jagoda pa sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku.