Ako ste i vi među onima koji su u pripremama za ljetnu sezonu i disciplinirano vode računa o unosu kalorija, ovo brzo i fino jelo s daškom sjevera Afrike zadovoljit će i one izbirljivije
Puretina je meso s malo masti, ali vrlo bogato proteinima, a odlično funkcionira posluženo uz kus-kus, mahune i špinat. Rezultat je lagano i ukusno jelo, savršeno za ručak ili večeru, te ga bez problema možete ponijeti i na posao.
Kus-kus je vrsta tjestenine u obliku malih zrnaca koja se tradicionalno koristi u sjevernoafričkoj i bliskoistočnoj kuhinji no zahvaljujući jednostavnoj pripremi, okusu i brojnim nutritijentima koje sadržava proširio se diljem svijeta?
Sastojci:
600 g puretine narezana na kockice
6 zelenih šparoga
200 g zelenih mahuna
1 šaka špinata
300 g pšeničnog griza za kus-kus
povrtna juha
sol, papar
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Šparoge prerežite i izvadite poleđinu. Naizmjenice ih stavite na štapiće za ražnjiće s komadima puretine.
Stavite lonac s vodom i soli da prokuha, dodajte špinat, ostavite ga 3 minute i ocijedite. Dodajte mahune, ostavite oko 5 minuta i ocijedite. Vrućom juhom od povrća navlažite kus-kus.
Pureće ražnjiće posolite i popaprite te ih pecite na gril tavi dok se meso dobro ne ispeče. Na svaki tanjur poslužite malo kus-kusa i dodajte ražnjiće, mahune i špinat.
Iscijedite malo soka od limete i vaš zdrav obrok je spreman. Dobar tek!