čaroban i zimi

Hrvatski biser proglašen je za najljepši europski grad koji vrijedi posjetiti i zimi

02.10.2024 u 12:33

Bionic
Reading

Portel Afar proglasio je Dubrovnik najljepšom europskom destinacijom u kojoj vrijedi uživati i u hladnije doba godine

Najpoželjnije europske destinacije poput Grčke, Sicilije i, naravno, Hrvatske, s razlogom su na samom vrhu liste želje za posjet brojnim turistima. No, dolaze s jednom manom - ogromnim gužvama u ljetnim mjesecima.

Upravo zato, kako biste uživali u svim čarima njihove ljepote (doduše, bez opcije kupanja u toplom moru...), odlična opcija jest njihova posjeta van sezone.

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Posjet Dubrovniku isplati se i zimi

Iako možda neće sjati svojim punim sjajem, činjenica da ćete njihovim ulicama moći lutati bez da se probijate kroz mase drugih turista definitivno nadoknađuje sve što ćete možda propustiti zbog hladnijih uvjeta.

A za jedan od daleko najljepših takvih gradova proglašen je i - Dubrovnik.

Dapače, Afar, portal specijaliziran za putovanja, hrvatski je dragulj stavio na sam pijedestal svoje liste, proglasivši ga opcijom 'broj jedan' kada je riječ o destinacijama na kojima možete uživati i u zimskim mjesecima.

Najljepši u Europi

'Postoji dobar razlog zašto se Dubrovnik naziva 'biserom' Jadrana. Njegov obalni položaj, dobro očuvana srednjovjekovna arhitektura i brojne kulturne znamenitosti dali su mu status svjetske baštine UNESCO-a', piše Afar i nastavlja:

'Blage temperature i lijepo blagdansko veselje čine grad idealnim kandidatom za putnike izvan sezone. U prosincu je Stari grad čaroban i intiman s božićnim sajmovima i koncertima na otvorenom.'

Savjetuju i posjetu Kneževom dvoru, šetnju zidinama i kušanje - orahnjače.

Na listi su se još našle Provansa, Sardinija, Madeira, Cotswolds, Lanzarote i Kreta.