hrvatski biser

Dubrovnik je proglašen za deseti najljepši mali grad na svijetu

01.10.2024 u 15:53

Bionic
Reading

Najljepši veliki grad na svijetu, prema izboru čitatelja Conde Nast Traveler, jest Tokio, dok je najljepši mali grad kanadska Victoria

Jedan od najuglednijih svjetskih medija, Conde Nast Traveler, pozvao je svoje čitatelje da odaberu najbolje gradove za putovanja u svijetu, a jedan hrvatski biser našao se visoko na popisu.

Nije teško pogoditi da je riječ o - Dubrovniku. Na listi najljepših malih gradova, koju predvodi prelijepa kanadska Victoria, hrvatski ponos zauzeo je respektabilno deseto mjesto.

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Conde Nast Traveler simpatično ga je opisao kao grad kojeg je proslavila serija 'Igra prijestolja', ali koji za razliku od iste nikad ne razočara.

'Dubrovnik nikad ne razočara'

'Otkako je ondje snimana 'Igra prijestolja', Dubrovnik bilježi masivni porast turista. Uživajte u šetnji kamenitim ulicama i zidinama ili se odlučite na kratku vožnju brodom do otoka Lokrum', piše u opisu uz dodatak:

'Ondje se možete penjati do botaničkog vrta, vidjeti paunove ili se uspeti do samostana iz 11. st. s kojeg se pruža nevjerojatan panoramski pogled.'

Najljepši gradovi svijeta

Na istom popisu u top 10 našli su se i Puerto Vallarta (Meksiko), Galway (Irska), Porto (Portugal), Luzern (Švicarska), Salzburg (Austrija), Firenca (Italija), San Miguel de Allende (Meksiko) i San Sebastian (Španjolska).

Na listi najljepših velikih gradova svijeta prvo mjesto zauzeo je Tokio, a slijede ga Singapur i Sydney.

zanimljivi stajlinzi

Od Zadra do Dubrovnika: Evo što se nosi na hrvatskoj obali

Pogledaj galeriju