gdje na more?

Hrvatski turizam pod 'baltičkom prijetnjom': Britanci su pronašli alternativu za ljetovanja

22.07.2024 u 22:24

Bionic
Reading

Umjesto nesnosnih vrućina, velikih gužvi i visokih cijena koji obilježavaju ljetovanja na Mediteranu, Britanci savjetuju posjet Baltiku

S oko 40 tisuća otoka i prelijepim plažama, sjeverne obale Baltika sve se češće prozivaju 'novim Mediteranom' - ali s manje gužva i bez nesnosnih vrućina

.

Britanski Express ističe kako su baltička ljetovališta često cjenovno pristupačnija i kada je riječ o luksuznom smještaju, a garantiraju miran odmor daleko od prevelikog broja turista. Za razliku od mediteranskih zemalja poput Španjolske, Grčke, Italije ili - Hrvatske.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

'Od Njemačke do Švedske, Latvije do Estonije, postoji bezbroj mjesta na kojima ćete uživati u ljetnom odmoru uz 20-ak stupnjeva i bez prenapučenosti i buke', ističe Express.

Najljepši obalni gradovi Baltika

Među gradovima koji su istaknuti je Uto, slikoviti otok u južnoj Švedskoj koji je utočište nordijskog šarma sa svojim neobičnim drvenim kućicama i mirnim plažama, a u blizini Stockholma.

Oni željni opuštanja zainteresirat će se i za Kuressaare, smješten na estonskom otoku Saaremaa. Ovaj grad može se pohvaliti s više toplica po glavi stanovnika nego bilo gdje drugdje u zemlji, dok će oni željni uživanja u prekrasnim plažama i istraživanjima grada doći na svoje u Jurmali - prekrasnom mjestu na obali Latvije i na maloj udaljenosti do Rige.

Prelijepe plaže s bijelim pijeskom pronaći ćete i u Timmendorfer Strandu, smještenom dva sata od Hamburga, a osim navedenih bisera, Britanci ističu da ćete ovdje naići na niz alternativa skupom, bučnom i vrućem Mediteranu. Hrvatski turizam, čini se, dobiva veliku konkurenciju.