AKO let kasni

Hungry Club: Najbolji svjetski chef pretvara aerodromsku hranu u fine dining

13.10.2024 u 15:55

Bionic
Reading

Španjolac Dabiz Muñoz, kojeg The Best Chef Awards od 2021. proglašavaju Najboljim chefom svijeta, ne posustaje s kreativnošću. Sada je udružio snage s Avoltom, globalnim liderom u maloprodaji i restoranima u zračnim lukama, kako bi pokrenuo Hungry Club, pionirski zajednički pothvat s Muñozovom grupacijom UniverXO

Ta hrabra suradnja ima za cilj redefinirati koncept restorana u zračnim lukama kakav dosad poznajemo. Hungry Club osmišljen je s idejom razbijanja konvencionalne predodžbe o hrani u zračnoj luci. Namijenjen je gurmanima, onima koji vole istraživati i nekonformistima, ljudima koji traže iznimne kulinarske doživljaje bez obzira gdje se nalazili, čak i u zračnim lukama, notorno poznatim po lošoj konfekcijskoj hrani.

Srž projekta je radikalna preobrazba doživljaja objedovanja u zračnoj luci, nudeći dinamičan i visokokvalitetan jelovnik izrađen u suradnji s lokalnim, održivim dobavljačima. U Hungry Clubu putnici će pronaći doista jedinstven gastronomski doživljaj koji u način na koji jedemo u zračnim lukama unosi nešto novo, predstavljajući Muñozov osebujni stil i pristup pomicanju granica.

Jelovnik će se usredotočiti na odvažne, kontrastne okuse i stalno će se razvijati kako bi stvari neprestano bile svježe i uzbudljive. Sve je, prije svega, osmišljeno za one koji često putuju, a hrana će biti dostupna za jelo na licu mjesta, kao i za ponijeti. Ponuda će se mijenjati tijekom dana, zadovoljavajući potrebe doručka, kasnog doručka, ručka i večere, s bržim opcijama za 'zgrabi i idi', za one u žurbi.

S Hungry Clubom, Dabiz Muñoz još jednom demonstrira svoju nenadmašnu sposobnost stvaranja maštovite, neograničene kuhinje koja sjaji u svim formatima restorana - od kamioneta s hranom do avangardnog restorana DiverXO, jedinog madridskog s maksimalne tri Michelinove zvjezdice, trenutačno plasiranog na četvrto mjesto u svijetu prema listi The World's 50 Best Restaurants.

Lokacije Hungry Cluba bit će integrirane u odabrane duty-free trgovine kojima upravlja Avoltin španjolski odjel za zračne luke, uključujući Madrid, Barcelonu, Málagu i Palma de Mallorcu. Ti inovativni prostori kombinirat će vrhunsko objedovanje s doživljajem putovanja, omogućujući putnicima užitak u iznimnim Muñozovim kreacijama, poznatim po svojoj sposobnosti da iznenađuju i oduševljavaju. Početni jelovnik tako uključuje kreativne sendviče, jela od rezanaca inspirirana azijskim kuhinjama, neočekivanim pizzama, hot-dogovima, torticama od sira…, sve usmjereno na velike, dojmljive okuse i njihove kombinacije.

'U XO-u neprestano razvijamo nove ideje, i to isključivo prema vlastitim pravilima. Naši principi omogućuju nam stvaranje jedinstvenih koncepata, bilo za restoran svjetske klase kao što je DiverXO, putujući kamion s hranom ili čak kućnu dostavu hrane, kao što je GOXO. Dugo smo radili na Hungry Clubu i za mene je to bilo nevjerojatno putovanje. Provodim mnogo vremena u zračnim lukama i izravno sam upoznat s ritmom, žurbom, stresom zbog propuštanja leta i beskrajnim satima kašnjenja. Svake godine proputujem pet kontinenata i, s tim iskustvom proučavam načine kako stvoriti nešto uistinu novo – doživljaj koji je hedonistički, brz i dinamičan, ali koji ujedno uvijek odražava kvalitetu koju obvezno zahtijevamo. Iznimno sam uzbuđen vidjeti kako će projekt zaživjeti', rekao je Dabiz Muñoz prilikom predstavljanja noviteta.

Ova je inicijativa inače dio tekuće komercijalne transformacije tvrtke Avolta u Španjolskoj, nakon prošlogodišnjeg preuzimanja ključnih regija Andalucía-Mediterráneo, Balearskih otoka, Kanarskih otoka, Katalonije i Madrida. Putovanje Hungry Cluba započelo je početkom rujna otvaranjem prve lokacije u satelitskom terminalu T4 zračne luke Adolfo Suárez Madrid-Barajas. U tom pomno planiranom pothvatu svaki je detalj skrojen kako bi odgovarao tempu i zahtjevima života u zračnoj luci, nudeći putnicima priliku da uživaju u ukusnoj i originalnoj hrani prije, tijekom ili nakon leta.