THE BEST CHEF 2024

Gastronomska elita najbolje među sobom ove će godine proglasiti u Dubaiju

04.10.2024 u 12:19

Bionic
Reading

Osma po redu dodjela godišnja nagrada The Best Chef održat će se u Dubaiju od 4. do 6. studenog ove godine. Bit će to dosad najveće izdanje The Best Chef Awardsa, koje će pokazati sve veći utjecaj istoimene platforme, ali sve veći značaj Dubaija na svjetskoj kulinarskoj sceni.

'Počašćeni smo što je Dubai odabran za domaćina dodjele nagrada The Best Chef. S obzirom da restorani u Dubaiju sve češće dobivaju priznanja na globalnoj razini, radujemo se što ćemo ugostiti neke od najboljih svjetskih kulinarskih talenata, istovremeno predstavljajući inovativni duh našeg grada i njegov živahan i raznolik kulinarski krajolik', rekao je povodom najave priredbe Ahmed Al Khaja, glavni izvršni direktor Dubai Festivals and Retail Establishment.

Dodjela nagrada The Best Chef 2024. okupit će impresivan niz svjetskih kulinarskih zvijezda, uključujući renomirane chefove kao što su Albert Adrià iz Enigme, Ángel León iz Aponientea, Vaughan Mabee iz Amisfielda ili Floriano Pellegrino i Isabella Potì iz BROS-a, naglašavajući status događaja kao vrhunske platforme za međunarodnu kulinarsku izvrsnost. U središtu pozornosti bit će i vodeći chefovi Dubaija, uključujući Gregoirea Bergera (Ossiano), Mohammeda Orfalija (Orfali Bros) i Himanshua Sainija (Tresind Studio, Avatara), ključne kandidate za vrhunska priznanja, odražavajući njihov značajan utjecaj na lokalni gastronomski pejzaž.

Događanje će predstaviti i nadolazeće slastičarske kulinarske talente Dubaija, kao što su Wassim Orfali (Orfali Bros) i Christophe Devoille (The Royal Tea Room, Atlantis The Royal), uz Tetsuyu Wakudu (Sagetsu) i Ritu Sueidan (Maisan 15), koji će svojim inovativnim pristupima obogatiti gradsku ponudu. Lokalni kandidati za nagradu - Eva Halasa iz restorana Three by Eva, Kelvin Cheung iz Jun’sa i Arianna Bundy iz Ariana’s Persian Kitchen dodatno će istaknuti širinu kulinarske ponude i znanja koje nudi Dubai.

The Best Chef Awards 2024, rekli smo već, bit će najveće izdanje događaja ikada, a poslužit će kao ključno mjesto za umrežavanje i suradnju u restoranskoj industriji, ali i kao prilika za isticanje etabliranih i novih kulinarskih profesionalaca na lokalnoj i globalnoj razini.

'Dubai je pravo mjesto i bio je prirodan izbor za širenje globalnog utjecaja The Best Chef Awards. Njegova reputacija kao melting pota kultura i njegov rastući status kao kulinarskog odredišta savršeno je usklađeno s našom vizijom globalne gastronomske izvrsnosti. Dovođenjem nagrada The Best Chef Awards u Dubai, cilj nam je iskoristiti njegovu živahnu energiju i inovativni duh, prikazujući ga kao važno središte gdje se spajaju i razvijaju kulinarske tradicije iz cijelog svijeta. Taj potez označava strateški korak u širenju našeg međunarodnog dosega i poticanju na bolje povezivanje globalne kulinarske zajednice', rekao je Cristian Gadau, suosnivač The Best Chef Awards.

Podsjetimo da su prethodne dodjele nagrada The Best Chef održane u Varšavi, Milanu, Barceloni, Amsterdamu, Madridu i na meksičkome Yucatánu (2020, zbog pandemije, dodjela je održana virtualno). Dubai sada dodaje svoje ime tom izboru gastronomskih sila, inaugurirajući nedavno uveden sustav glasovanja i rangiranja.

Priredba će, kao i do sada, uključivati već etablirane programe - Budućnost (R)evolucije hrane: Area Talks i konferenciju Food Meets Science. Potonja će sadržavati zanimljive rasprave o kulinarskim inovacijama, koje će voditi renomirani chefovi i akademski stručnjaci. Te su sesije osmišljene za istraživanje najnovijih trendova i tehnologija koje oblikuju budućnost gastronomije, potičući dublje razumijevanje i uvažavanje znanosti o hrani među polaznicima.

Događanje će kulminirati velikom svečanom dodjelom nagrada na kojoj će biti nagrađeni najbolji svjetski chefovi, slaveći njihov doprinos kulinarskoj vještini i umjetnosti. Zamišljena da ugosti najutjecajnije chefove iz cijelog svijeta, gala priredba će predstaviti cijeli spektar globalnih talenata, ističući njihove doprinose svijetu kulinarstva.

Nadalje, uz podršku Ministarstva gospodarstva i turizma Dubaija (DET), The Best Chef Awards 2024. uključit će kulinarska pop-up iznenađenja, interaktivne radionice i događanja poslovnog umrežavanja, osmišljenih za integraciju i angažiranje lokalnih i međunarodnih zajednica.

'Domaćinstvo Dubaija ovogodišnjem izdanju The Best Chef Awards omogućuje nam unaprijediti našu misiju poticanja zajednice pune znanja, koja ne samo da slavi kulinarsku izvrsnost, već i daje prioritet očuvanju kulinarske tradicije putem znanstvenih inovacija. Dinamični kulinarski krajolik Dubaija pruža savršeno je okruženje za isticanje uloge znanosti u uzdizanju gastronomije na globalnoj sceni“, zaključila je Joanna Slusarczyk, suosnivačica The Best Chef Awards.