Isprobajte najjednostavnije i najslađe mini kuglofe koje ste ikada vidjeli prema receptu glavne slastičarke iz slastičarnice Kaokakao iz Voloskog koji će oduševiti i najzahtjevnija nepca
Zaputili smo se u jednu od najpopularnijih slastičarnica na Primorju, Kaokakao u centru Voloskog, gdje smo isprobali ukusne zimske kuglofe, idealne za blagdanske dane koji nam slijede. Jednostavni za pripremu, ovi mini kuglofi sigurno će razveseliti ukućane i upotpuniti božićni stol.
Glavna slastičarka Anja Žulić iz Kaokakaa odala nam je sedam jednostavnih koraka koji vode do savršenih mini kuglofa koje naprosto morate isprobati.
Sastojci za 20 kuglofa:
- maslac 150 g
- 3 jaja
- smeđi šećer 340 g
- kiselo vrhnje 200 g
- brašno 240 g
- 3 žličice praška za pecivo
- 2 žličice kardamoma
- 1 žličica đumbir praha
- 1 žličica klinčić praha
- 2 žličice cimeta
- domaći džem od šumskog voća
Postupak u 7 jednostavnih koraka:
1. Otopiti maslac
2. Izmiksati šećer i jaja
3. Dodati maslac i vrhnje
4. Umiješati suhe sastojke
5. Uliti u male kalupe za kuglof do polovice
6. Peći 25 minuta na 170˚C
7. Ohlađene kuglofe ukrasiti džemom i posuti šećerom u prahu.