Janjeća pečenka sa šljivama
Sastojci (za 6 osoba)
1,5 kg janjećeg buta bez kosti
80 ml maslinova ulja
150 g mini rajčica
250 g svježih šljiva
2 - 3 grančice ružmarina
sol
papar
voda za podlijevanje
Priprema
Meso operite, posušite papirnatim ubrusom te posolite i popaprite. Zarolajte ga poput rolade i vežite kuharskim koncem.
Meso položite u lim za pečenje (32x18 cm), dodajte grančice ružmarina, mini rajčice i šljive koje ste popola prerezali i odstanili im koštice. Sve prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 1,5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlijevanje vodom.
Gotovu pečenku narežite na ploške i poslužite uz prilog po želji.
Recept je preuzet s www.dobartek.spar.hr
Više recepata potražite OVDJE