Kada imate višak bjelanjaka i ne znate što s njima, rješenje je vrlo jednostavano - sladak i jednostavan kolač s suhim voćem zadovoljit će i najveće sladokusce
6 bjelanjaka
200 g šećera u prahu
120 g brašna
šaka (oko 100 g grožđica, oraha, brusnica, suhog ili kandiranog voća)
naribana korica limuna
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Postupno umiješajte šećer i tucite da bude gusto.
Kuhačom pažljivo umiješajte brašno i grožđice(voće).
Ulijte u duguljasti (rebrasti) kalup i pecite oko 30 minuta na 180 °C.
Recept za kolač bijelo poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina
Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, pošaljite ga i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala