Popečci od zobenih pahuljica i kelja odličan su izbor za lagan i zdrav obrok. Osim toga, popečci su gotovi u svega nekoliko minuta, a priprema im je krajnje jednostavna
Potrebni sastojci:
1 čajna šalica zobenih pahuljica
2 jušne žlice sojinih ljuskica
1 jaje
3 lista kelja (veličine dlana)
luk
češnjak
žlica vegete
brašno, krušne mrvice
sol
papar
ulje za prženje
Priprema
Listove kelja stavimo u slanu kipuću vodu i ostavimo da prokuhaju desetak minuta, izvadimo ih iz vode i ostavimo da se malo ohlade.
U jednoj posudi se pomiješaju zobene pahuljice, sojine ljuskice, sitno sjeckani luk i češnjak, vegeta i malo papra te se cijela smjesa zalije s oko dva decilitra vrele vode u kojoj se kuhao kelj. Smjesa se poklopi i ostavi da odstoji oko 15 minuta.
U ohlađenu smjesu doda se jedno jaje, sitno narezani kelj te se dobro promiješa (ako je smjesa premekana, doda se malo krušnih mrvica).
Od tako pripremljene smjese oblikuju se popečci. Prilikom izrade popečaka ruke se malo namoče u vodu da se smjesa ne lijepi za ruke. Popečci se uvaljaju u mješavinu brašna i krušnih mrvica te ih se prži na vrućem ulju dvije do tri minute sa svake strane.
Uz popečke od zobenih pahuljica i kelja poslužimo dinstanu heljdu i salatu od matovilca.
Recept za popečke od zobenih pahuljica i kelja poslao nam je Dalibor Gelenđer iz Pitomače
Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala