Sezona roštiljanja ovo je ljeto bila prilično mršava zbog obilnih kiša, ali ako volite burgere i baš ste ih se zaželjeli, možete ih dobro pripremiti i na tavi
Možda ćete prvo pomisliti kako će burgeri pečeni u tavi biti suhi ili gumeni, ali uz nekoliko trikova, lako mogu konkurirati onima s roštilja.
Prvo što morate znati jest odabrati kvalitetno meso. Restoran kuhara i mesara Ryana Farra 4505 Burgers & BBQ u San Franciscu nadaleko je poznat po burgerima koji se tope u ustima, a ključ je u omjeru i odabiru mesa. Tako je Ryan otkrio za Yahoo Food da je njegov izbor govedina, ali 80 posto mora biti krto meso i 20 posto masnoća.
Ako nema dovoljno masnog dijela, burgeri će biti suhi i gumeni jer proteini se tijekom pečenja stisnu. Upravo zbog toga, poželjno je da napravite sve burgere jednake veličine i nikako ih ne smijete pritiskati lopaticom jer će masnoće iscuriti.
Da se ne razdvoje tijekom pečenja, jer ne smijete ih previše stisnuti kod formiranja, burgere stavite prvo oko pola sata u hladnjak. Tako će se oblik učvrstiti i lakše ćete ih staviti na tavu.
Obično se sol, papar ili neki omiljeni začin stavlja u samu smjesu za burgere, ali to je navodno još jedan od razloga zašto nisu sočni. Začini mogu dodatno isušiti meso pa Farr savjetuje da se sol i papar na burgere stavlja tijekom pečenja. Prvo začinite jednu stranu, a nakon što burger okrenete ponovite i s drugom.