KREATIVNOST U KUHINJI

Kako postati praktični gurman

23.09.2016 u 09:00

Bionic
Reading

Kako postati praktični gurman

Kuhinja je prostor sreće, stol mjesto druženja, a hrana ljubav, pitate li gurmane. Gurman je po definiciji onaj tko voli birana jela i pića, tko uživa u hrani, sladokusac. No stvarnost je često takva da posebnu pozornost biranju i pripremi jela posvećujemo tek vikendom, a mnogi od nas birane zalogaje istražuju samo u restoranima.

No biti gurman ne znači nužno pripremu i uživanje u kompliciranim jelima – bitna je kreativnost, istraživanje novih okusa i spajanje novih kombinacija. Ne brinite se, ne trebate visiti po restoranima, to uostalom nije ni isplativo. I vaša kuhinja može biti uzbudljivo mjesto.

Neka u njoj pod vašom kulinarskom palicom nastaju jela fina, a jednostavna: postanite praktični gurman! Tajna je u istraživanju i kombiniranju namirnica. I olakšavanju pripreme gdje god je to moguće kako bi se uštedjelo na vremenu. Pravi će gurman od tek nekoliko namirnica pripremiti zanimljivo jelo. Pokušajte i vi!

Upotrijebite neki sastojak koji nikad niste kušali – već samo istraživanje o njegovoj primjeni donijet će pregršt ideja. Koristite gotove umake Brzo & Fino koje je dovoljno zagrijati, a karakter jela mijenjajte dodavanjem neobičnih namirnica. Jedan jedini začin dodan omiljenom umaku odvest će vas na zanimljivo putovanje…

Iznenadite sami sebe. Imate li u hladnjaku nešto povrća, u pet minuta (doslovno!) napravite prhko tijesto i pretvorite zalihe u slasni quiche. Obogatite ga Brzo & Fino umakom od šampinjona - jer se isplati probati! Praktični gurmani čiste hladnjak sa stilom. Kad otkrijete kako je jednostavno pripremiti quiche (koji ni ne izgleda loše), s užitkom ćete se upustiti u istraživanje novih okusa.

Pećnica je idealna za fenomenalne kombinacije u kojima ćete uživati uz minimum uloženog truda. Povrće i meso poprimit će sasvim nove okuse u kombinaciji s omiljenim umakom i aromatičnim začinom. Umjesto da uz odrezak poslužujete uvijek isti prilog, proširite vidike i provjerite kako se s kremastim umakom slaže, primjerice, divlja riža, kvinoja ili bulgur…


Praktičnom gurmanu lakše je kad pri ruci ima (barem) jedan od tri umaka koji pričaju 100 jezika! Istražujte kamo vas kulinarsko putovanje može odvesti, dijelite svoju ljubav prema hrani s drugima, a ideje za jednostavna, kreativna jela potražite na www.brzoifino.hr