za nezaboravno kupanje

Kao da ste na Maldivima: Ove pješčane plaže komadići su raja na obali - Hrvatske

04.07.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Od 300 metara dugačke pješčane plaže Sakarun na Dugom otoku preko Rajske plaže koja po svemu opravdava naziv do osamljene Saplunare; donosimo listu deset prelijepih hrvatskih plaža

Među mnogobrojnim prirodnim biserima Hrvatske, kao ponajveće blago slave se rajske pješčane plaže koje se prostiru duž naše obale. Izdvojili smo neke od najljepših među njima.

Od divnih plaža okupanih tirkiznim morem i biserno bijelim pijeskom, preko intimnih uvala opasanih aromatičnim borovim šumama i mediteranskim bilje, do stotinama metara dugačkih gradskih plaža ispunjenih mekanim i toplim pijeskom kakvog se ne bi posramili ni Maldivi - evo koje lokacije vrijedi posjetiti već ove sezone.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Plaža Sakarun

Pješčana plaža Sakarun smještena je na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka, u blizini mjesta Veli rat, Verunić, Soline i Božava. Bjelina njenog pijeska i kristalno čisto more u nijansama divne tirkizne boje čine je jednom od najomiljenijih destinacija istočnog Jadrana, a kada tome pribrojimo i obližnju borovu šuma koja pruža zaklon od sunca, jasno je zašto ovu plažu svakako vrijedi posjetiti.

Duga je oko 300 metara, a roditelji male djece posebno su sretni što je i na 250 metara od obale dubina 3,5 metara, što znači da je prostor za kupanje iznimno velik, plitak i pitom.

Plaža Dražica - Biograd na moru

Glavna gradska plaža predivnog Biograda na moru smještena je na jugoistočnoj strani grada te opasana pitoresknom šetnicom s obiljem hlada, štandova, kafića i sadržaja za djecu. Riječ je, dakako, o šljunčanoj plaži Dražici, proslavljenoj po brojnim nagradama za čistoću, ali i po tome što ćete ondje pronaći brojne zabavne sadržaje poput besplatnog bazena s morskom vodom, veliki tobogan i ronilački klub.

Plaža Bijeca - Medulin

Plaža Bijeca najpoznatija je plaža u Medulinu te se prostire čitav kilometar uz obalu. Blagi ulaz u more čini je savršenom za starije osobe i malu djecu, kao i sve željne igranja vodenih sportova poput odbojke u plićaku. 'Specijalitet' je aquagan od kojeg ćete mališane teško odvojiti, ali ne brinite - dok se najmlađi igraju na ovoj predivnoj plaži, za vas se nudi pregršt sadržaja u kojima u miru možete 'puniti svoje baterije'.

Rajska plaža - Lopar, Rab

Kao što joj i samo ime govori, Rajska plaža mjesto je koje ćete teško zaboraviti. Čak 1,5 kilometar obale od biserno bijelog pijeska garantira vam barem malo privatnosti, što je prava rijetkost kada je riječ o plažama s liste najljepših na čitavom Mediteranu.

Mnoštvo beach-barova, prostora za ležaljke, suncobrane i baldahine, terena za odbojku i tenis te sjajni restorani dodatno naglašavaju dojam boravka na plaži koja u potpunosti opravdava svoj laskavi naziv.

Plaža Šunj - Lopud

Sama činjenica da je Lopud mjesto na kojem nema automobila niti naporne gradske vreve uobičajene za ljetnu sezonu, dovoljan je magnet za posjet ovom čarobnom mjestu. No, poseban začin svemu daje divna pješčana plaža Šunj do koje se dolazi kroz osvježavajuću svježinu borove šume ili na ugodnom golf-autiću na kojem ćete morati provesti svega desetak minuta vožnje od grada. Povjetarac na koži, arome mediteranskog bilja i opuštajući zvuk cvrčaka ovaj će kratak put do plaže učiniti iznimnim iskustvom samim po sebi.

Plaža Saplunara - otok Mljet

Na jugoistočnom djelu najzelenijeg hrvatskih otoka Mljeta smještena je prava rajska laguna, pješčana plaža Saplunara. Ostvarenje je sna za sve željne mira i tišina te uživanja u čarima prirode - mirisu mora i borova, hladovini šume i zrcalno čistom moru. Više puta nagrađena je Plavom zastavom zbog čistoće mora, ali i činjenice da se ondje nalaze neke kritično ugrožene biljne vrste o kojima se možete informirati duž obale.

Plaža Trstenica - Orebić

Prelijepa plaža Trstenica ponosi se svojom dugačkom i uskom obalom u živopisnoj kombinaciji sivkastog šljunka, kristalno bijelog pijeska i tirkiznog mora. Smještena je na južnoj strani poluotoka Pelješca, kraj Orebića, a zbog izloženosti otvorenom moru, temperatura mora je ponešto niža - savršena za pravo ljetno osvježenje.

Plaža Vela Pržina - Lumbarda

Na otoku Korčuli pronaći ćete niz čarobnih plaža koje pokazuju da čovjek i priroda itekako mogu živjeti u skladu, a savršen dokaz toga je i spektakularno lijepa Vela Pržina. Ova pješčana plaža uokvirena je toplim i besprijekorno čistim morem s jedne strane te velebnim vinogradima s druge, a sve s pogledom na rajsku pučinu i obrise Lastova u daljini.

Plaža Čižići - otok Krk

Čižići su maleno mjesto na otoku Krku, smješteno unutar duboke prirodne uvale Soline. Pješčana plaža na ovoj mirnoj lokaciji pruža odmor od buke grada i prekomjernih gužvi te jedinstvenu priliku za odmakom od svih briga usred čarolija čiste i slobodne prirode. Razveselit će vas i podatak da će vas ondje dočekati besplatan parking te obilje hlada u borovoj šumi. Ova plaža poznata je i po svom ljekovitom blatu.

Plaža Slanica - Murter

Jedna od popularnijih i poznatijih plaža na otoku Murteru i cijeloj Šibenskoj rivijeri je pješčana plaža Slanica. Ispunjena bogatstvom sadržaja na obali, savršena je destinacija za mlade parove, obitelji i sve željne zabave na mirnom otoku i uživanja u plitkom i toplom moru.