pored dubrovnika

Čarobna hrvatska plaža na prestižnoj listi Voguea: 'Stijene i tirkizno more nezaboravan su prizor'

26.06.2024 u 09:45

  • +11

Plaža Pasjača u Konavlima

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

Gotovo da ne prođe dan, a da barem jedan hrvatski turistički biser nije uvršten na listu najljepših destinacija za ljetni odmor, pa ne čudi što je i Vogue izdvojio upravo jednu hrvatsku plažu kao onu koji svakako morate posjetiti

Ugledni magazin Vogue izdvojio je 11 najljepših plaža Europe, a na ovoj prestižnoj listi našao se i jedan hrvatski dragulj - čarobna plaža Pasjača.

Naime, Vogue je istaknuto upravo plažu Pasjaču kao jednu od lokaciju koja je definitivno vrijedna posjete u Europi. Ova prelijepa plaža smještena je u okolici Dubrovnika i do nje ćete doći kratkom vožnjom prema jugu.

Pristup plaži moguć je cestom koja vodi od Dubrovnika prema Konavlima, a zatim skretanjem na manji put koji vodi do same plaže. Parkiralište se nalazi na vrhu strmog prilaza, odakle se do plaže može doći pješice, nakon čega će vas očekuje spuštanje po nezaboravnom putu - stepenicama isklesanima u stijeni!

Pasjača je plaža od šljunkovitog pijeska, dužine oko 300 metara, okružena strmim stijenama i bujnom vegetacijom. Voda je kristalno čista i očaravajuće prozirna, što je čini idealnom za kupanje i ronjenje, a njen položaj garantira vam i zaštićenost od vjetra.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

'Ova plaža ostavlja bez daha tirkiznom bojom mora i zadivljujućim strminama, a uzak put i niz stepenica isklesanih u kamenu čine je nezaboravnim iskustvom', piše Vogue i dodaje:

'Obližnje selo Popovići također je vrijedno posjeta zbog svoje tradicionalne arhitektura i polja maslina.'

Uz ovaj pravi hrvatski biser, na listi se našle i rajska plaža Azurne obale (Pointe de l’Aiguille), Turske (Kaputas), Portugala (Praia Dona Ana), Italije (Torre Sant'Andrea) i drugih turistima omiljenih destinacija.