jahta Kensho

Pred Dubrovnikom usidrila se luksuzna jahta njemačkog milijardera, mnogi se pitaju je li to slučajnost

20.06.2024 u 17:35

Bionic
Reading

Početak ljetne sezone u jedan od naših najljepših gradova dovodi i luksuzne jahte. Tako se pred Gradom usidrila luksuzna hibridna jahta Kensho koja je u vlasništvu njemačkog milijardera Ude Müllera

Pred Dubrovnikom usidrila se 75 metra duga hibridna jahta Kensho, izgrađena 2022. godine. Jahta je u vlasništvu njemačkog milijardera Ude Müllera, vlasnika jedne od vodećih njemačkih tvrtki za oglašavanje Ströer media.

Kako je navedeno na internetskoj stranici jahte, ovo plovilo je maksimalni izraz intuicije njezinog vlasnika koji je izravno nadgledao projekt po pitanju svakog detalja. Tako Kensho redefinira granice prostora, distribucije i luksuza na superjahtama, amblemu nečeg novog, osobnog i revolucionarnog. Kensho jahta opremljena je ima inovativnim 'dizel-električnim' pogonskim sustavom, koji mu je osigurao oznaku 'ECO' Klasifikacijskog tijela. Kensho integrira najbolje ideje stambenog dizajna i dizajna mora stvarajući novu kvalitetu života na moru.

Jahta prima 12 putnika smještenih u 8 kabina, a o gostima brinu 23 člana posade. Tjedni najam stoji 900 tisuća eura i to bez ostalih troškova. Jahta je izgrađena u talijanskom brodogradilištu Admiral Yachts, a interijer joj je dizajnirao Jouin Manku. Kensho integrira najbolje ideje stambenog dizajna i dizajna mora stvarajući novu kvalitetu života na moru te je dobitnik niza međunarodnih nagrada za luksuzne super jahte.

Osim luksuznog uređenja koje je vidljivo i u svakom detalju, gostima je na raspolaganju niz sadržaja: teretana, ostakljeni bazen, jacuzzi, liftovi i razne morske ‘igračke‘ poput jet skya. A večeri na ovoj jahti je poseban doživljaj jer osvjetljenje, uključujući i ono pod morskom površinom stvara nezaboravan doživljaj.

Kako je navedeno, Kensho jahta nastala je iz skice svog vlasnika koji je u zimu 2016. nacrtao skicu olovkom koja se sastoji od 12 redaka, simbolično i konkretno sjedinjenje oblika i funkcije. Intuicija vlasnika također je uspjela ujediniti snažan tim sastavljen od pomorskih arhitekata i dizajnera, koji će transformirati jednostavan dizajn u niz velikodušnih vanjskih prostora i jedinstvenih značajki.

Inače, kako piše Dubrovački vjesnik, nije poznato uživa li na luksuznoj jahti njezin vlasnik ili gosti, a bilo slučajno ili ne, Kensho je bacio sidro pred gradom u vrijeme kada je novi režim prometa jedna od glavnih tema i kada se na dubrovačkim prometnicama postavljaju led ekrani kojima će se upravljati prometom. Naime, Muellerova tvrtka za oglašavanje i marketing bavi se i sustavima Smart City koji pružaju digitalnu infrastruktura s led ekranima kao sustavom upravljanja prometa s podacima u stvarnom vremenu.

Led ekrane već koriste gradske vlasti Hamburga za upravljanje prometom, a na njima se prikazuju podaci kako do određene lokacije u najkraćem vremenu stići automobilom, javnim prijevozom ili biciklom, kao i informacije o parkingu, uključujuči i lokacije najbliže slobodne parking zone. Led ekrani u Hamburgu trenutno pružaju informacije vezane za Euro, lokacijama stadiona i Fan zona, a u slučaju ekoloških katastrofa, iznanrednih vremenskih uvjeta ili primjerice požara, preko njih daju se informacije i upute stanovništvu.

sve osim nogometa

Učitavanje...