TJEDAN MODE, LONDON

Koje nove modne trendove nameću dizajneri

18.02.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon New Yorka, cijeli se modni svijet preselio u London. Najveća svjetska dizajnerska imena nastavljaju prikazivati kolekcije za jesen i zimu 2013/14. - pogledajte kakve nam trendove spremaju!

Red zakovica, red kože, red škakljive i opasne crno-bijele igre. Onda red krzna, koje kod modne kuće Moschino Cheap & Chic ne djeluje toliko elegantno i nježno, koliko 'začinski' moćno.

Platforma-mokasine s uzorkom leoparda nose se uz haljinice istog uzorka, lagane i obrubljene čipkom, baš poput najfinijih spavaćica. Spavaćice ne spominjemo slučajno, jer će to biti 'look' koji će se cijeniti iduće modne sezone.

Mnogo ružičaste, predimenzioniranih pulovera i jaknice, hlače na točkice – ma bit će to još jedna chic sezona uz Moschino!

Ako netko zna unijeti ljeto u zimske dane, onda je to Mathew Williamson. Debeli žuti kaput iz njegove najnovije kolekcije, ravnih linija i zaobljenih ramena, poželjet će mnogi u ormatu. Ako ne baš njegov, mnogima dakako preskup, onda neki sličan iz lanaca ulične mode.

Žute haljine, suknje na preklop, hlače, ponekad u sinergiji s plavom, zelenom kroz cik-cak uzorke ili pruge, nit su kolekcije, a sve kroz šire, gotovo nemarne, a opet ženstvene krojeve. Metalik srebrna i boja ciklame također su zastupljene.

Lakirana crvena koža ostavlja itekako snažan dojam cijele kolekcije koju je prikazao Topshop Uniqlo. Predimenzionirani sakoi, veste, majice, hlače, haljine, kombinezoni – dakle, sve što možete zamisliti, čak i krznene jakne. Podosta 'šljokičastih' kreacija, koje se nose od glave do pete, govori u prilog tome da svjetlucavo i metalik nastavlja utabanim putem.

Issa London brend je koji je dodatno popularizirala Kate Middleton, često viđena u njihovim haljinama koje bi preko noći planule i iz dućana i online. Zato su modne oči bile naročito uprte u njihovu novu kolekciju. Kako je najavila glavna dizajnerica brenda, krenuo je u novom smjeru. 'Moja je žena još više kul, ona želi istraživati. Kosa joj je razbarušena, umorna je od toga da bude previše uglađena. Ona je nomad, otputovala je u Maroko, a zatim otišla u američke planine. Slobodna je', ovim je riječima Daniella Helayel opisala svoju novu kolekciju za Issu.

L'Wren Scott imao je pak tako dojmljivu kolekciju da je, netom nakon što je prikazana na pisti, jednu od haljina u javnosti već prošetala glumica Nicole Kidman

Jedno od jačih imena Londona svakako je Vivienne Westwood koja je ostala vjerna svom potpisu. Na svjež način uvijek mami vojsku obožavateljica. Iznenadit će vas ova nosiva kolekcija!