tajna dobre linije

Kolinda otkrila kako je smršavjela i što jede da bi ostala vitka

27.06.2024 u 13:05

Bionic
Reading

Kolinda Grabar-Kitarović se dosta fizički promijenila otkako je prestala biti predsjednica, a najviše u oči upada njen mladolik izgled i vidno vitkija linija. Očigledno je da se odlično osjeća u svojoj koži nakon što je uz upornost i disciplinu uspjela izgubiti i posljednji višak kilograma, te sada na njenu adresu pristižu samo komplimenti

Sada je Kolinda Grabar-Kitarović otkrila tajne svoje kuhinje te nekoliko trikova koji joj pomažu ostati na pravom putu. Kaže da ne broji kalorije, nego pazi na glikemijski indeks hrane. Ne konzumira nikakav šećer i kalorična pića.

Reduciram sol i škrob koliko može, a od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje. Ne prakticira niskokalorične dijete. Namirnice bogate 'praznim' kalorijama mijenja namirnicama bogatim nutrijentima, bez obzira na broj kalorija pa pommes frites zamijeni s grčkom salatom.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Veliki je fan mediteranske kuhinje. Jede razne primorskih maneštre od povrća, mahune i grahorice, zeleno lisnato i drugo povrće bez ili s malo škroba, razne salate, ribu, piletinu, orašaste plodove i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobničku palentu. Povremeno konzumira crveno meso, osobito steakove ili bolognese.

subotnji izlazak

Kolinda Grabar-Kitarović prošetala špicom u najboljem društvu

Pogledaj galeriju

Voli avokado, a premda kruh izbjegava kad god je to moguće zbog putovanja i ritma života, ponekad ga je ipak prisiljena pojesti. Pizzu obožava, ali si je rijetko priušti, a kada je naruči mora biti 'nakrcana povrćem'. Ne može bez dobre juhe ili variva. Evo koji je njezin trik pomoću kojeg je smanjila količinu tjestenine u porciji.

'Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki', ispričala je Kolinda Grabar-Kitarović za 24sata.

UPEČATLJIV LOOK

Bivša predsjednica u Mariji Bistrici: Kolindi Grabar Kitarović dobro pristaje kombinacija trendi ružičaste i crne

Pogledaj galeriju