VJEČNA KLASIKA

Legendarna jakna koju ćete rado nositi ovoga proljeća

13.04.2016 u 06:57

  • +14

Neodoljive traper jakne

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Uz kožnu, jakna od trapera godinama se nalazi na listi bezvremenskih komada. Kao što je slučaj sa svakom toplijom sezonom, traper jakne ponovno su aktualne i privlačne nego ikad prije

Po pitanju jakne od trapera pravila uistinu ne postoje. Ako već posjedujete traper jaknu, sada je pravo vrijeme da je ponovno uklopite u modne kombinacije. Ove proljetne sezone, osim klasičnih verzija traper jakni, ističu se visoko rezani ili predimenzionirani primjerci koji često stižu s detaljima poput resica, prišivaka, natpisa ili zakovica čime traper jakna dobiva karakteristike bajkerskih.

Iako je ponuda jakni na policama dućana raznolika, predimenzionirani traper primjerci slove kao jedan od najpopularnijih modela sezone. Ovakav modni rasplet nimalo ne čudi s obzirom na to da je retro opušteni kroj postao glavna karakteristika brojnih odjevnih komada, a spletom okolnosti i traper jakne.

Ne postoji bolji način od postizanja dojma neopterećenosti od nošenja predimenzionirane traper jakne zavrnutih rukava. Ovakav model jakni koji je najveću popularnost stekao 80-ih godina, a ove sezone doživljava pravu renesansu.

Neovisno o tome o kakvom je kroju, boji i modelu traper jakne riječ, davnih je dana prestala biti rezervirana za nadopunjavanje dnevne kombinacije. Danas je brojne trendseterice kombiniraju za večernja izdanja, a samim time cjelokupna kombinacija odaje dozu otkačenosti.

Ako se želite posebno istaknuti, nećete pogriješiti ako odaberete predimenzioniranu traper jaknu ukrašenu natpisima, prišivcima ili zakovicama. Uz malo mašte, trendi detalje na traper jakni možete i sami postići bez pretjeranog posezanja u novčanik.