zna privući pozornost

Lijepa princeza iskopirala je stajlinge kraljice Elizabete, Lady Di i Meghan Markle

26.07.2024 u 11:21

Bionic
Reading

Dopaminsko odijevanje i 'colour blocking' postali su popularni u doba covida, no izdanja u ovom stilu aristokratkinje su i puno prije, a sada ih je oživjela belgijska princeza

Modna kombinacija belgijske princeze Delphine privukla je veliku pozornost - koliko zbog efektnog spoja boja, toliko i zbog prisjećanja na jedan od najzanimljivijih stajlinga pokojne kraljice Elizabete II.

Kćer bivšeg kralja Alberta II. i Sybille de Selys Longchamps u briselskoj katedrali s članovima obitelji obilježila je belgijski Dan državnosti noseći dobitnu modnu formulu.

Lijepa princeza odjenula je bluzu i trapez hlače u 'colour blocking' dizajnu spajajući crvenu i ružičastu boju, a čitavo izdanje nadograđeno je dekorativnim bijelim leptirom koji se pružao duž bluze, dok je natpis 'Love' pisao na leđima.

  • +2
Belgijska princeza Delphine Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sve je nadopunila šeširom usklađenog dizajna, bijelim clutchem i Morobe cipelama na platformu, a čak je i nokte naizmjenično obojila u ružičastu i crvenu boju.

Ovaj stajling osmislio je lokalni modni mastermind Ebru Sari iz Atelier ExC, koji je inspiraciju zasigurno pronašao u jednom od najčudnijih izdanja kraljice Elizabete. Naime, 'čudno' je bilo to što je kraljica odstupila od svog umjerenog stila noseći haljinu podijeljenu na četvrtine u ljubičastoj i bordo boji - dizajnu i spoju boja u kojima je smo je rijetko imali prilike vidjeti.

Dopaminsko odijevanje s potpisom Lady Di i kraljice Elizabete

Pokojna kraljica ovu midi haljinu nosila je 2020. godine za posjetu Lorda Priora Buckinghamskoj palači, uručivši mu prvu zlatnu medalju za aktivnosti u britanskom viteškom redu Order of St John.

U sličnom dopaminskom stilu odijevanja vidjeli smo i Meghan Markle koja je u trudnoći osvanula u ljubičastoj haljini uparenoj s crvenim kaputom, dok je princeza Diana jednom prilikom nosila ružičastu haljinu crvene suknje i šešira u istom dizajnu.

Princeza Delphine tako je oživjela trend kojim su aristokratkinje kroz protekla desetljeća odstupale od svojih neutralnih stajlinga te unose dozu iznenađenja i razigranosti u svoja uvijek elegantna modna izdanja.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević