Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koji možete pripremiti već danas
Istinski gurmani znaju da se à la carte restoran Kaiser, koji se nalazi u sklopu Hotela Rogaška & ROI Spa,ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji, a pitoreskna Rogaška Slatina udaljena je samo sat vremena vožnje od Zagreba.
No ne morate biti gostda biste iznenadili svoje nepce finimjelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera koji nudi odlične riblje imesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice, jer Marčelo Petan otkriva recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama.
Potrebni sastojci:
100 gr hobotnice
40 gr rajčica
sol, papar
bijeli balzamični ocat
5 gr timijana
5 gr ružmarina
5 gr mrvica
5 gr vlasca
5 gr peršina
30 gr tosta
20 gr maslaca
30 gr maslinovog ulja
20 gr potočarke
Priprema
Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati.
Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balzamični ocat.
U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršin te smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac.
Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice. Dobar tek!