OMILJENA PRINCEZA

Moćni detalji: Ovo su skrivene poruke kojem nakitom šalje Kate Middleton

14.10.2024 u 20:45

Bionic
Reading

Kate Middleton miljenica je modnog svijeta, a zahvaljujući svojim genijalnim, pomno osmišljenim kombinacijama, fashionistice je godinama drže na oku

Omiljena princeza od Walesa, baš kao što je to radila i preminula kraljica Elizabeta II, vješto svojim modnim izborima šalje skrivene, no iskrene poruke.

Puno puta pokazala je da to radi s puno stila, a posebno se ističu njezini izbori nakita kojima uspješno upotpunjuje svoje pomno osmišljene stajlinge.

Kate ima bogatu kolekciju modnih dodataka kojima često šalje određene poruke, kao i prilikom nedavnog neočekivanog susreta u Windsoru s Liz Hatton, mladom fotografkinjom koja boluje od raka.

Svjetlucave zlatne naušnice Cassandre Goad 'Temple of Heaven', koje je tada nosila princeza, među najstarijima su u njezinoj kolekciji i prvi put su viđene 2010. Imaju vrlo dirljivo značenje jer su nadahnute pričom o kineskom caru koji se smatrao 'sinom Neba', odgovornim za nebesku moć uspjeha ili neuspjeha svoje vladavine. Princeza od Walesa vješto ih je uklopila u svoj stajling te se posve iznenada pojavila prilikom susreta s Liz u dvorcu Windsor.

Bilo da se radi o umirujućem akvamarinu, za koji se smatra da donosi osjećaj mira onome tko ga nosi, ili o djetelini s četiri lista, koja simbolizira sreću, nadu i vjeru te se nalazi na njezinoj poznatoj ogrlici Alhambra Van Cleef & Arpelsa, lijepa supruga princa Williama često je nosila zanimljiv nakit s važnom porukom tijekom brojnih ključnih trenutaka njezina kraljevskog života.

Svaki komad nakita koji Kate nosi nije odabran bez razloga te je modne dodatke uspješno pretvorila u moćne simbole ljubavi i nade.

Suptilne poruke pune emocija

Zaručnički prsten Garrarda od safira, koji je prije nosila princeza Diana, među njezinim je najvrjednijim komadima. Blistav zaručnički prsten ima 12-karatni ovalni cejlonski safir okružen s 14 okruglih dijamanata umetnutih u bijelo zlato, a Diana ga je odabrala uoči udaje za tada princa Charlesa 1981. Također je podsjetio Charlesa na majčin broš od safira i dijamanta, zapravo dar princa Alberta kraljici Victoriji.

Tvrtka All the Falling Stars darovala je ogrlicu koju Kate jako voli nositi, a posvećena je njezinoj djeci. Dobila ju je na poklon prilikom posjeta Galwayu u Irskoj. Ogrlica se sastoji od tri zlatna diska s prva slova imena Kateine djece, a nakon što ju je pokazala u Battersea Parku 2020. godine, ovaj brend je dobio 500 narudžbi iz cijelog svijeta u vrlo kratkom roku.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Divne naušnice s akvamarinom prvi put viđene su na Kate 2022. godine. Akvamarin je inače simbol zaštite mornara i jamstvo sigurnog putovanja, a za njegovu nježnu plavozelenu boju također se kaže da 'hladi' temperament, pomažući nositelju da ostane miran i staložen. Princeza Kate stavila je te naušnice kao znak promjene jer je tada preuzimala više angažmana u ime kraljice prelazeći na višu 'poziciju' u 'Tvrtki'.

Princeza od Walesa redovito je odavala počast pokojnoj kraljici Elizabeti II svojim modnim dodacima, pa ne čudi to da je godinu dana od smrti najdugovječnije monarhinje odabrala nakit s porukom. Za privatnu memorijalnu službu u rujnu 2023. odlučila se za dijamantne i biserne naušnice, a također ih je nosila nekoliko puta u tjednu nakon kraljičine smrti, kao i kad je pozdravljala okupljene građane u Sandringhamu.

Kate obožava i ogrlicu na kojoj se nalaze prva slova imena njezine djece Georgea, Charlotte i Louisa. Predstavljena je 2021. godine za vrijeme putovanja u Škotsku, kada mališani nisu mogli putovati s njom i Williamom.

Na taj im je način odala počast i imala ih blizu srca, a spomenutu ogrlicu dizajnirala je Danielle Draper.

Još 2011. godine Camilla je za vjenčani dar poklonila Kate personaliziranu zlatnu narukvicu kao simbol dobrodošlice u kraljevsku obitelj. Narukvica ima privjesak s gravurama s obje strane: s jedne strane je slovo C za Catherine (puno Kateino ime) s krunicom, a s druge je C za Camillu s krunom. Kate ju je pokazala nekoliko mjeseci poslije vjenčanja, i to za vrijeme Wimbledona.

Upečatljiv nakit brenda Van Cleef & Arpels prvi put nosila je na dodjeli nagrade BAFTA 2020. godine. Radi se o naušnicama od bisera i žutog zlata te odgovarajućoj ogrlici iz kolekcije Alhambra s motivom djeteline s četiri lista, simbolom sreće.

Dirljivim činom odala je i počast tragično preminuloj tinejdžerici Issy Phipps naušnicama Issy Star, a one su nastale kao posveta njoj.

Kate je ispunila obećanje da će ih nositi kasnije te godine, kada je bila na obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Birminghamu.

Samo nekoliko tjedana nakon njezine smrti princeza je posjetila Issyin ragbi klub u Maidenheadu, a njezina majka, Sarah Renton, poklonila joj je naušnice sa zvijezdama u znak sjećanja na pokojnu kćer.