PREDMET ŽUDNJE

Modni dodatak za kojim lude svjetske zvijezde, ali i poznate Hrvatice

22.11.2017 u 06:42

Bionic
Reading

Talijanski brend Gucci može se pohvaliti mnoštvom komada iz kreativne radionice koji ponosno nose 'it' titulu, a među njima nalazi se i naizgled običan remen koji je uspio potpuno raspametiti modne ovisnice

Nakon dolaska Alessandra Michelea u talijansku modnu kuću početkom 2015. godine Gucci je povratio staru slavu i zabilježio nevjerojatne poslovne uspjehe.

U dvije godine rada na poziciji kreativna direktora dizajner Alessandro Michele uspio je lansirati mnoštvo modnih bestselera, poput torbe Dionysus ili majice s retro logotipom brenda, a kožni remen s prepoznatljivom, zlatnom kopčom u znaku dvostrukog slova G uspio je potpuno raspametiti modne ovisnice.

Jedan od prvih Alessandrovih poteza u modnoj kući Gucci bilo je vraćanje njegova 'grba' u znaku dvostrukog slova G u mekšoj i okruglijoj varijanti smještenoj na komadima poput remenja, torbi, a zatim i na odjeći.

  • +6
Guccijev remen na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Klasična verzija Guccijeva remena u prodaji se nalazi po cijeni nešto manjoj od tri tisuće kuna, a pojedini modeli dosežu cifru i do šest tisuća kuna. Visoka cijena međutim ne igra nikakvu ulogu ako je suditi po rasprodanim zalihama u nekim od najvećih modnih web trgovina koje su u svoj asortiman uključile komade s potpisom Guccija.

Poput slavnih ljepotica, koje ih nose u svim prilikama i raznolikim kombinacijama, remenu s potpisom Guccija nisu odoljele ni poznate Hrvatice, poput proslavljene atletičarke Sandre Perković koja ga je ponosno istaknula na premijeri filma 'Samo za hrabre' uz modni dodatak torbice s potpisom Chanela.

Kao i Sandra, danas gotovo kultnom remenu s potpisom Guccija nije odoljela uspješna domaća dizajnerica Aleksandra Dojčinović