HIT IZ 70-IH

Na modnu scenu vraća se legendarni model adidasovih tenisica

25.09.2024 u 10:15

Bionic
Reading

Kada su se 70-ih godina spojili njemački sportski div adidas i košarkaš Kareem Abdul-Jabbar, ispisana je povijest

Kao i njegovu konkurenciju, njemačkog sportskog diva zahvatila je retro manija koja iz sezone u sezonu rezultira oživljavanjem pomalo zaboravljenih modela tenisica.

Brend je do sada oživio nekoliko klasika, uključujući danas sveprisutni model Samba. Najnoviji koji su izvadili iz ropotarnice povijesti nosi ime Jabbar, a riječ je o prvom modelu koji je adidas stvorio za potrebe jednog košarkaša.

Adidasove Jabbar tenisice su sljedeće na redu za dobro brisanje prašine.

Kareem Abdul-Jabbar ušao je u povijest kao prvi košarkaš koji je potpisao ugovor za adidas 1970-ih. Tenisice s njegovim imenom predstavljene su u niskoj, visokoj i srednje visokoj varijanti, a do danas se smatraju jednim od adidasovih najlegendarnijih silueta.

Idealan model za svakodnevno nošenje

Igrači su zagovarali nošenje visoke verzije, dok se sam Jabbar zalagao za nošenje niske.

Model tenisica s njegovim imenom slijedi čist, jednostavan dizajn, što ga čini idealnim modelom za svakodnevno nošenje.

Gornjište od mekane kože omogućuje jednostavno kretanje, a Lo verzija nevjerojatno podsjeća na model Superstar koji je Jabbar redovito nosio prije nego što je adidas dizajnirao tenisice samo za njega.

Visoku i nisku verziju modela Jabbar adidas je pripremio u jednoj od svojih najprepoznatljivijih shema boja: sveučilišno plavoj i bijeloj, a za sada je planirana njihova prodaja putem trgovine atmos Tokyo.

U isto vrijeme, adidas je angažirao Willyja Chavarriju za redizajn legendarnog modela u službi formalne cipele za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto.