GORE NE MOŽE

Najbizarniji modni komadi

31.03.2013 u 08:00

Bionic
Reading

I dok u modnom svijetu pravila gotovo i nema, a eksperimentiranje i igranje bojama, uzorcima, materijalima i oblicima i više je nego poželjno. Međutim, u nadi da budu drukčiji od drugih i izdvoje se iz mase, dizajneri ponekad i pretjeraju te predstave odjeću i modne dodatke kakvi teško pronalaze kupce

Svake sezone moda iznjedri neke nove trendove koji u tren oka preplave ormare trendseterica. Međutim, ponekad se i dizajneri previše zaigraju pa na pistama pokažu odjevne predmete i dodatke koji će teško pronaći kupce, kako zbog svoje nepraktičnosti tako zbog izgleda. Brojni dizajnerski gafovi naveli su modne urednike Yahoo Shinea da izdvoje najgore dizajnerske komade koji su ugledali svjetlo dana.

Tako je Jeremy Scott odlučio preinačiti inače vrlo popularne traper hlačice, te predstavio kratke hlačice s resama koje sežu do koljena. Sumnjamo kako će ovaj komad odjeće postati omiljen u brojnim ormarima, ali se zato prodaje po vrtoglavih 405 dolara, odnosno nešto više od 2.300 kuna.

Slavni Chanel obično izaziva uzdahe oduševljenja, no s torbom 'Hula Hoop' predstavljenom u kolekciji proljeće/ljeto 2013. to nije bio slučaj. Predimenzionirana okrugla, crno-bijela torba u najmanju je ruku neobičan modni komad. No tu je i njezina nepraktičnost – kako bismo je nosili kroz grad ili pak stavili u automobil?

Cipele su već odavno u modi izgubile samo funkcionalnu ulogu te postale jedan od najvažnijih modnih dodataka koji upotpunjuje cijelu kombinaciju. Međutim, u nastojanju da šokiraju i iznenade publiku, neki dizajneri otišli su i korak dalje. Tako je južnoafrička umjetnica Leanie van der Vyver u suradnji s nizozemskim dizajnerom cipela Renéom van den Bergom predstavila cipele koje sa stvarno dobrim razlogom nose naziv 'Scary Beautiful'. S nevjerojatno visokom petom, ovo su jedne od najstrašnijih cipela koje ste ikada vidjeli.

Christian Louboutin, povodom svoje 20. obljetnice karijere, predstavio je sandale koje nose naziv 'Isolda' čija cijena iznosi 3.995 dolara, odnosno nešto manje od 23 tisuće kuna. Iako mnoge trendseterice žarko u ormaru žele barem jedne cipele ovoga dizajnera, čini se kako se slavni Louboutin malo zaigrao. Štikle ukrašene remenima s bodljama te jarko crvenom potpeticom visokom gotovo 17 centimetara mnogima je malo previše.

Crno-bijeli kupaći kostim s trakicama koje prekrivaju gotovo cijeli trbuh, leđa i prsa možda na prvi pogled djeluje efektno, no tragovi koji bi ostali nakon sunčanja sigurno ne bi izgledali privlačno, a i samo odijevanje ovoga badića traje barem deset minuta. Dizajn ovog badića potpisuje Chromat, a prodaje se za 250 dolara, odnosno 1.430 kuna.

Odavno su dimije i hlače koje vise ušle u modu, no nažalost taj je trend, ako se pita brend Oak, sada prešao i na traperice. Uske traperice sa širokim gornjim dijelom koštaju 158 dolara, odnosno oko 900 kuna, no nekako nam se čini da baš i neće imati puno obožavatelja.

Cipele u obliku stopala već smo vidjeli, no sada su na modnu scenu stupile i takve japanke. Osim što izgledaju kao obojeno stopalo, ove japanke čak imaju i trake koje idu između svakog prsta. Nadamo se da ove japanke, koje je osmislio Sazzi i dao im naziv Decimal Sandals te ih prodaje za 80 dolara, odnosno oko 450 kuna, sljedećeg ljeta neće zavladati na plažama.

Jedna od najbizarnijih stavki na ovoj listi svakako su traper japanke. Prodaju se po cijeni od 130 dolara, odnosno nevjerojatnih 740 kuna. Mnogi će se složiti kako bi upravo ovome modnom promašaju trebao biti zabranjen ulazak u garderobu bilo koga tko želi biti u trendu.
Inače hvaljeni Marc Jacobs predstavio je neku čudnu kombinaciju Pepeljuginih cipelica i klasičnih salonki. Kako god, ove prozirne plastične cipele prodaju se po cijeni od 595 dolara, odnosno nešto manje od 3.400 kuna.

Ove sezone haljine Toma Forda bile su hit, no to isto se ne bi moglo reći i za ovu torbicu koja nosi njegov potpis. Krznena torbica sa zlatnom kopčom neodoljivo podsjeća na tvora Pepea iz crtanih filmova, a košta malo manje od 9.500 kuna.

Bez obzira na to jeste li protivnik ili zagovornik nošenja krzna, sumnjamo da će vam se ova torba za odlazak u teretanu svidjeti. Izrađena od krzna malog laneta torba Akira dizajnera Proenza Schouler (imajte na umu da lane bijele točke izgubi prije prve godine života) ova torba košta 4.959 dolara, odnosno više od 26 tisuća kuna.