Kokice su jedna od omiljenih tinejdžerskih grickalica. No istraživanja su pokazala da je puno zdravije peći ih u loncu nego kupovati one koje se samo ubace u mikrovalnu pećnicu
Naime, američki Food and Drug Administration objavio je da vrećice u kojima stoje kokice za mikrovalnu ispuštaju kancerogene kemikalije prilikom izlaganja visokim temperaturama. Točnije, te su kemikalije izazvale tumore kod životinja prilikom istraživanja pa se smatra da ih najvjerojatnije izazivaju i kod ljudi.
Druga opasnost koja dolazi od kokica za mikrovalnu je kemikalija diacetyl koja se koristi za dobivanje arome maslaca. Naime, radnici koji rade u tvornicama gdje se proizvode kokice s tom aromom često obolijevaju od bolesti pluća koja se već naziva bolešću pluća radnika s kokicama. Smatra se da obolijevaju zbog udisanja upravo te kemikalije.
Neke od tvornica su prestale koristiti diacetyl, ali, složit će se mnogi, mnogo je sigurnije i mnogo zdravije peći kokice u svom loncu.