ZA BLAGDANSKI STOL

Ne peče se i jako je jednostavna: Svima vama koji radite kolače u zadnji čas predlažemo da isprobate ovu preukusnu kinder tortu

24.12.2020 u 11:07

Bionic
Reading

Ukoliko vam obaveze nisu dozvolile da pripremite kolač kojim će se vaši ukućani zasladiti nakon božićnog ručka, još uvijek ne morate dignuti ruke od te ideje. Postoji jako puno slastica oko kojih nema puno 'mrdanja', a mi vam danas predlažemo kremastu kinder tortu koja se ne peče i vrlo je jednostavna za pripremu

Sastojci

Za bijelu kremu:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 550 ml mlijeka
  • 70 g braša
  • 100 g maslaca

Za kakao kremu:

  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka
  • 40 g kakaa
  • 200 g maslaca
  • 200 g Nutelle

Za biskvit:

  • 350 g keksa
  • 200 g maslaca

Pladanj promjera 20 cm

Hladiti 4 sata

Priprema

1. Započnite s pripremom biskvita. Sameljite kekse u električnoj sjeckalici pa im dodajte istopljeni maslac. Sve dobro promiješajte špatulom da se sjedini.

2. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnute na dno kalupa. Ostavite da se stisne u hladnjaku 10 minuta.

3. Zatim pripremite kremu od vanilije. Stavite lonac s mlijekom da se kuha i za to vrijeme u posudi pomiješajte šećer, brašno i jaja.

4. Kad vidite da će mlijeko zakuhati, smanjite vatru pa smjesu ulijte u lonac s mlijekom i miješajte dok se krema ne zgusne. Pred kraj dodajte maslac i miješajte dok se potpuno ne otopi.

5. Dobivenu kremu prelijte preko biskvita pa kolač vratite u hladnjak na dva sata.

6. Na redu je kako krema. U lonac dodajte šećer, kakao i jaja. Na slaboj vatri miješajte dok ne dobijete čokoladnu glazuru pa dodajte Nutellu i maslac. Miješajte dok se ne otope svi sastojci.

7. Kakao kremu prelijte preko torte pa je pustite u hladnjaku minimalno još dva sata, a najbolje će biti ako je ostavite da se hladi preko noći.

U slast!