Možda ste bili u prilici da pripremite neku deliciju s divljači, no zbog neiskustva na isto se niste usudili? Ne morate biti u strahu, jer priprema, primjerice veprovine, ne mora biti niti najmanje zahtjevna i komplicirana
Na svom već dobro poznatom blogu ciao-karmela.eu, voditeljica Karmela Vukov Colić podijelila je svoj recept za ragu od veprovine, koji je pripremala za svoju televizijsku emisiju Kuhinja sv. Hildegarde.
Priprema je izuzetno lagana, stoga, ukoliko dođete u priliku i nabavite neku divljač, usudite se isprobati!
Sastojci:
- 1 kg mlade veprovine - Za pac: crno vino, 5 češnjeva češnjaka, 2 luka narezana na ploške, lovor
- 1 žl maslaca
- sol, papar, začinske trave (galgant, zubovac, majčina dušica…)
- 1 šalica grožđa
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žl pirovog brašna
Priprema:
Meso narežite na kockice veličine zalogaja i pomiješajte sa svim sastojcima za pac pa ostavite 2 dana u glinenoj posudi.
Napacano meso izvadite, ocijedite (pac sačuvajte!), a meso prepecite na maslacu. Dolijte pac, začinite i kuhajte poklopljeno 60 – 75 min, dok veprovina ne omekša.
20-ak minuta prije kraja dodajte grožđe.
U šalici pomiješajte brašno i vrhnje i umiješajte u ragu.