JEDNOSTAVAN RECEPT

Neodoljivi cupcakesi pretvoreni u vesela božićna drvca

10.12.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Razmišljate o zanimljivim i efektnim kolačićima kojima biste ukrasili blagdanski stol? Neodoljivi cupcakesi s ukrasom u obliku bora zabavan su i slastan zalogaj koji će podjednako oduševiti mlađe i starije ukućane, a priprema je i više nego jednostavna

Recept za vesele blagdanske cupcakese osmislila je zaljubljenica u izradu torta i kolača Jannette Razum čiji Slatki svijet nudi mnogo slatkih i slasnih recepata.

Potrebni sastojci:

Muffini
2 jaja
280 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
180 g maslaca
350 g šećera
2 žličice arome vanilije
240 ml mlijeka

Krema chantilly
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 žličica arome vanilije

Dekoracija
zelena boja za kolače
jestive šarene perlice
malo kokosa

455336,449740,405505,405366

Priprema

Bjelanjke kratko izmiksajte da se zapjene, dodajte sol pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrst snijeg.

Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte žutanjke i aromu vanilije pa sve dobro izmiksajte. Dodajte mlijeko pa još jednom izmiksajte smjesu prije nego što dodate brašno i prašak za pecivo.

Brašno kuhačom umiješajte u smjesu i dobro sve izradite tako da ne bude grudica. Na kraju malo pomalo dodajite snijeg od bjelanjaka i kuhačom lagano sjedinite sve sastojke.

Košarice za muffine napunite do polovice visine kalupa.

Muffine pecite 12 - 15 minuta na temperaturi od 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.

Ohlađene muffine ukrasite kremom chantilly u koju ste dodali malo zelene boje i šarenim mrvicama.

Za pripremu kreme chantilly slatko vrhnje izmiksajte do pola, dodajte šećer u prahu i aromu vanilije pa miksajte dok ne dobijete dovoljno čvrst šlag za dekoraciju muffina

Slatki savjet

Prije nego što kremu obojite u zeleno, svaki muffin premažite tankim slojem kreme i pospite s malo kokosa kako bi dobili efekt snijega!