TOPLE I UDOBNE

Niste sigurni kakvu pufericu odabrati ove zime? Evo o čemu trebate voditi računa

26.12.2020 u 10:07

Bionic
Reading

Pufer jakne i ove godine vladat će gradskim ulicama, a čini se da je ovaj pomalo neočekivani trend koji su unazad nekoliko sezona oduševljeno prigrlile fashionistice još uvijek vrlo popularan

Da, tople i udobne puferice ili prošivene jakne, omiljeni saveznici u borbi protiv hladnoće, i ove sezone bit će apsolutni hit.

Viđali smo ih prošlih sezona uklopljene u cool stajlinge slavnih trendseterica poput Gigi Hadid ili Kendall Jenner, a ni ove godine ovaj trend neće biti ništa manje popularan, osobito otkako je zbog pandemije još uvijek naglasak na udobnoj odjeći i obući.

Ovaj poželjan trendi komad nikad nije bio više stajliš, a slavne ljepotice ove udobne jakne nose i u ženstvenim kombinacijama - s gležnjačama na visoku petu, stiletticama, minicama, haljinama...

  • +15
Puferice Izvor: Promo fotografije / Autor: Bershka

High street trgovine prepune su mekih, toplih i neodoljivih puferica, a u svoju ponudu već su ih uvrstile i poznate dizajnerske kuće.

Meke, tople i neodoljive, odlična su zamjena za tradicionalne kapute ili jakne pa ako niste još sigurni kakvu pufericu odabrati, evo nekoliko smjernica.

Ove sezone sve je u znaku tri modela prošivenih jakni.

1. Pufer jakne od lakirane kože

Već neko vrijeme komadi od laka veliki su hit pa ne čudi što ćemo ove zime nositi i prošivene jakne od ovakvih materijala. Blogerica Alicia Roddy pohvalila se savršenim primjerkom ovoga stila - jaknom nježne sivozelene nijanse koju je kulerski spojila s bijelim trapericama. Moramo priznati da dugo nismo vidjeli ovako dobar outfit koji uključuje pufericu.

2. Pufer jakne od tekstila

Ako vam se ne sviđaju specifične 'skijaške' tkanine od kojih su obično načinjene puferice, zašto ne biste isprobali cool prošivene jakne od tekstila. Ovaj je trend malo suptilniji od vinilne verzije, a unatoč tome itekako ima trendovski potencijal. Pogledajte influencericu Marinu Moss: puf jakna u tekstilnom izdanju s trapericama, čizmama i statement torbom. Jednostavan, no briljantan look! Brendovi su izbacili varijante puferica za svaki ukus, od tvida, baršuna, meke teddy bear tkanine... Vrlo elegantno i chic!

3. Puferice spuštenih ramena

Treći trend su modeli sa spuštenim ramenima kako bi se postigao specifičan vintage look nadahnut modom 80-ih. Brend Edited baš ima takav model koji su majstorski u svoje outfite uklopile brojne influencerice. Jakna boje pijeska klasičnog je kroja, ali ima zanimljiv detalj: spuštena ramena. Ovaj mali cool odmak daje vintage izgled s wow faktorom pa ne čudi pomama za ovim modelom, zbog koje je rasprodan.