POVRATAK ADILETTICA

Nova verzija za ljeto: Legendarne adidasove natikače sada su veće i mekanije

18.07.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Od svog debija u eri ludih 70-ih, adidasove natikače Adilette nastavljaju napredovati u svom klasičnom obliku i jedinstvenim spin-offovima

Bezvremenske sandale Adilette i ovoga ljeta nezaobilazan su prizor na stopalima brojnih, a njemački sportski div ove sezone učinio ih je većim i mekšima.

Nakon što je svoje prepoznatljive sandale podvrgao 'seizmičkom' tretmanu, adidas natikače sada su napuhane, po uzoru na tople pufaste jakne kakve posljednjih zimskih sezona drmaju modnom scenom.

Dok su prethodne varijante stizale s potpuno gumenom konstrukcijom, najnovija nazvana Adilette 24 izrađena je od pjene i tekstila s mrežastim uzorkom.

Detalj čvrstog gumenog potplata krasi i ovu varijantu kultnih natikače, s poznatim udubljenjima za bolje prianjane, a stiže u dvije klasične kombinacije boja - crno/bijeloj i plavo/bijeloj.

Od tuš-obuće do must-have modela na modnoj sceni

Na nagovor tima njemačke nogometne reprezentacije koji je zahtijevao stvaranje obuće koja se može nositi u svlačionicama i tuš-kabinama, sportski div adidas stvorio je natikače Adilette koje su s vremenom priskrbile kultni status.

Ova tuš-obuća 90-ih godina upala je u mainstream svijet, zajedno s identičnim kopijama, postavši posebno popularna u sveučilišnom svijetu. Iako se ovu praktičnu obuću moglo vidjeti svugdje, ali još je uvijek smatrana relativno neuglednom obućom za nošenje na gradskim ulicama.

Vremena se mijenjaju pa tako i modno poimanje ove tuš-obuće. Proteklih sezona, Adilette su od neugledne obuće postale must-have modelu, a njihovu rastuću popularnost primijetile su i velike modne kuće predstavivši vlastite, skupocjene verzije koje formom ne odskaču od originalnog modela s potpisom njemačkog sportskog diva.

Adilette ili Borolete

Osim mnoštva luksuznih brendova koji su prihvatili i rekreirali trend Adidasovih natikača, nedugo nakon premijernog lansiranja adilettica, tvornica obuće Borovo stvorila je vlastiti model gumenih natikača nazvan Borolete po kojima su se zatim nazivale sve slične natikače.

Ono što se jednom zvalo tuš-obućom u međuvremenu je postala obuća za bazene, modni must-have u svijetu ružne obuće s trendovskim statusom.