NOVI TRENDOVI

Obuća od koje se ove godine nećete odvajati

07.01.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Svakom novom godinom dočeka nas novi set trendova u svijetu cipela kojima ne možemo pogriješiti. Koji će se modeli obuće posebno isticati u godini pred nama, saznajte u nastavku

Tenisice s dizajnerskim potpisom

Kao nikad prije, prošle je godine glavni modni fokus bio upravo na tenisicama koje su se izdignule od statusa sportske obuće. Tenisice jednostavnih linija i u bijeloj boji ove će godine ponovno zasjati na nogama brojnih trendseterica.

Cipele mule

Takozvane cipele mule ponovno kreću u modni napad. Riječ je o natikačama koje stižu u varijanti s otvorenim ili zatvorenim prstiju, ali otvorene pete. Prošlih sezona ovaj model bio je s tankom potpeticom i još tanjim špicom, no ove godine posebno se ističu modeli s debelom širokom petom i otvorenim prstima.

Cipele u znaku konopaca

Svjetski dizajneri poput Isabel Marant u svojim kolekcijama za proljeće/ljeto predstavili su modele štikli čija je posebnost u snopu konopaca koji kopiraju remenčiće. Konopci kao glavni adut nove serije cipela i štikli pokazat će se kao odlična modna formula za tople mjesece u novoj godini.

Vestern kao inspiracija

Cipele inspirirane vesternima i kaubojskim stilom ove godine ponovno stižu u fokus. Retro modelima kaubojskih čizama i cipela s visokim potpeticama brojni dizajneri udahnuli su nov život. To je novi trend koji ćemo ponovno viđati.

Flatformice

Flatforms ili jednostavno flatformice prešle su velik put iz devedesetih postavši sveprisutna prošlogodišnja obuća koja nastavlja svoj život i ove godine. Premda se ovaj model i ne može pohvaliti pretjeranom atraktivnošću, prilično je udoban, a nogama će podariti vizualno tanji izgled.

Flatformice stižu u raznim varijantama i prilagodljive su svačijem modnom ukusu.

Cipele s manjom petom

Visoke pete mnogima predstavljaju neugodu i bol pri nošenju, a mnoge ih djevojke zbog visine ili nekih drugih razloga glatko izbjegavaju.

Cipele manje potpetice zato su odlično rješenje za sve kojima visoke potpetice zadaju glavobolje. Ovaj model cipela ponovno će se istaknuti u sezonama pred nama. Osim što su udobne, noge u njima izgledaju predivno usprkos manjoj peti.