NOVA ORAH-OVA KAMPANJA

Od odbačene odjeće stvorite novu kreaciju i sudjelujte u modnoj reviji!

07.06.2015 u 12:24

Bionic
Reading

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, s modnim dizajnericama Ivanom Popović i Teom Stanković predstavila je novu inovativnu kampanju stranke ORaH 'Upecaj staru haljinu i bez zlatne ribice stvori novo radno mjesto - Krug mode'

Kampanja stranke ORaH nazvana 'Upecaj staru haljinu i bez zlatne ribice stvori novo radno mjesto - Krug mode' promovirat će koncept cirkularne ekonomije u modnoj industriji.

Cirkularna ili kružna ekonomija novi je, revolucionarni koncept ekonomije 21. stoljeća, koncept koji u cijelosti odgovara na globalnu krizu okoliša i klimatske promjene. Cirkularna ekonomija je revolucionarno drugačiji pristup ukupnim gospodarskim procesima, i to ne samo u domeni održivog iskorištavanja resursa, već i u domeni drugačijeg, socijalno odgovornijeg, društveno uravnoteženijeg i pravednijeg pristupa gospodarstvu.

Kampanja 'Upecaj staru haljinu i bez zlatne ribice stvori novo radno mjesto' namijenjena je mladoj, kreativnoj populaciji i ženama, posebice mladim modnim dizajnerima i stilistima koji se mogu prijaviti na natječaj i dostaviti fotografije svojih kreacija izrađenih u duhu cirkularne ekonomije. Dizajneri/ce trebaju pronaći stare i/ili odbačene odjevne predmete i/ili otpadne tkanine, modne dodatke i ostale predmete koje društvo tretira kao 'smeće' i od tih predmeta stvoriti nove odjevne predmete te poslati fotografije starog, odbačenog predmeta i odjevnog predmeta koji je njihovom kreativnošću nastao iz tih odbačenih predmeta (koristiti foto dokumentaciju 'prije' i 'poslije').

Sve prijavljene kolekcije prikazat će na modnoj reviji koja će se održati u Zagrebu, a najbolju kolekciju nagraditi kvalitetnim šivaćim strojem.