Drugoplasirana natjecateljica posljednje sezone 'MasterChefa', Sanja Cukon, gledatelje je osvojila svojim kulinarskim umijećem pa su je mnogi nastavili pratiti na društveni mrežama gdje nerijetko podijeli kakav svoj recept. Ovog puta radila je burek s mesom za svog dečka Seada Bojića kojeg je upoznala u showu
Nema tko ne voli ukusni, tradicionalni klasik turske i bosanske kuhinje od razvučenog tijesta s mljevenim mesom. Postoji više vrsta bureka - od sjeckanog mesa, mljevenog mesa te kombinacija mesa i krumpira, a Sanja Cukon iz 'MasterChefa' je uz video pokazala kako ga ona spravlja i sve detaljno opisala.
'Počet ćemo sa jufkama. Stavit ćemo oko 800 grama brašna, malo soli odokativno i to ćemo promiješati s toplom vodom. Kad se tijesto počne odvajati od posude znamo da smo ga dovoljno umijesili. Kad je smjesa gotova podijelit ćemo na šest jednakih dijelova', rekla je Sanja u video kojeg je objavila na Instagramu te se u videu može vidjeti kako je napravila više 'loptica', stavila ih u posudu i polila po njima ulje, prekrila ih prozirnom folijom te stavila u hladnjak na hlađenje dva sata.
Voli raditi s ljubičastim lukom
Potom je pripremila meso za burek, točnije 250 grama junetine i nasjeckala jedan ljubičasti luk. 'Volim upotrebljavati ljubičasti luk jer je nekako slađi i ukusniji. U sve volim staviti ljubičasti luk', otkrila je.
Pomiješala je luk s mesom, dodala sol i 'puno papra'. Nakon što je tijesto za jufke odstajalo u hladnjaku dva sata lagano ih je razvukla. Vukla je tijesto od sredine prema krajevima i naglasila da 'čim se ispod tijesta vidi ruka, znači da je tijesto razvučeno'. 'Sidamo čoškove kako bi tijesto bilo jednako razvučeno sa svih strana', objasnila je u videu. Potom je na tijesto stavila smjesu od mesa i oblikovala ih u 'zvrkove' te ih premazala s uljem.
'Kad smo ih oblikovali u zvrkove stavit ćemo ih peći na 21 stupnjeva 20 minuta. Ako bude trebalo još malo ćemo produžiti i poslije 25 minuta burek je gotov'. Kad ih je poslužila, prelila ih je sa smjesom od otopljenog maslaca i jogurta.