OSVAJA IZGLEDOM

Ona je poput nakita: Nekoć popularna torbica vratila se u velikom stilu

19.05.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Debitanska kolekcija dizajnerice Chemene Kamali za modnu kuću Chloé potvrdila je povratak boho estetike, a s njom i modnih dodataka kakvi su vrhunac popularnosti doživjeli početkom milenija

U kolekciji kuće Chloé za novu sezonu jesen/zima Kamali je istaknula niz dodataka koji će nesumnjivo zaintrigirati brojne ljubiteljice mode onoga dana kada postanu dostupni u prodaji.

Uz nakit sa životinjskim motivima, koji je pojačao boho chic vibru njezinih odjevnih prijedloga, najveću pozornost po pitanju dodataka osigurala je nova verzija nekoć iznimno popularne torbice Nile, a ona se nosi poput narukvice zahvaljujući detalju velikog zlatnog ringa u formi ručke.

Viralnom na street style sceni postala je 2018. godine, a njezina nova verzija ističe se opuštenijim dizajnom, po uzoru na nanovo popularne hobo modele torbi.

Iako se nova verzija torbice Nile tek treba pojaviti u prodaji, na nedavnoj reviji brenda u Parizu s njom se na zapešću pojavila vojska poznatih dama predvođenih kraljicom boho chic stila, glumicom Siennom Miller.

Francuski brend Chloé, međutim, nije jedini zagovaratelj trenda torbica koje istovremeno obavljaju funkciju nakita.

U aktualnoj ready-to-wear kolekciji je talijanski Valentino, na čelu s bivšim dizajnerom Pierpaolom Picciolijem, predstavio novu verziju torbe VLogo Moon, čija metalna ručka djeluje poput masivne narukvice, kao u slučaju modela Nile.

Ova efektna torbica već je stekla impresivnu vojsku slavnih obožavateljica, kao i cjenovno pristupačne verzije zahvaljujući popularnim high street brendovima poput španjolske Zare.