SVI JE ŽELE KOPIRATI

Otkrivamo zašto je Meghan Markle nova modna ikona

19.02.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Otkako je objavljeno kako će lijepa Amerikanka Meghan Markle postati supruga princa Harryja, modni svijet ne prestaje se oduševljavati stilom ove atraktivne crnke

Tamnokosa glumica koja se proslavila ulogom Rachel u seriji 'Suits' svojim ženstvenim stilom s vibrom opuštene djevojke iz Kalifornije, Britance, ali i ne samo njih, potpuno je očarala, pa ne čudi da sve što Meghan odjene začas plane s polica trgovina.

Jedno je sigurno, modna ikona Kate Middleton dobila je dostojnu rivalku u atraktivnoj Meghan Markle, kojoj je pošlo za rukom osvojiti srce neuhvatljivog princa.

Baš poput vojvotkinje od Cambridgea, ljupka Amerikanka diktira trendove te modno inspirira djevojke i žene diljem svijeta, za koje je postala prava modna inspiracija.

  • +10
Meghan Markle, stajlinzi u kaputima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Outfiti Meghan Markle u kojima se pojavila na igrama Invictus Games u Torontu, koje je osnovao princ Harry, rasprodali su se u rekordnom roku pa modni stručnjaci kažu kako će 'Katein efekt' u roku keks pomesti 'Meghanin efekt'.

Kako je svojedobno objavio Newsweek, vojvotkinja od Cambridgea indirektno svake godine donese milijardu funti britanskoj modnoj industriji, a čini se kako će je markantna Amerikanka vrlo brzo dostići.

Modne urednice Amanda Dishaw i Christine O'Brien Ross, koje stoje iza bloga Meghan's Mirror, smatraju kako će se Meghanin efekt tek razmahati.

'Meghanin efekt još nije postao toliko primjetan kao Katein efekt, ali već sad pokazuje tendenciju jačanja', kažu ove modne urednice.

Kanadski brend Sentaler, čije je kreacije lijepa zaručnica princa Harryja nekoliko puta nosila, već je osjetio prednosti popularnosti Meghan Markle.

'Rasprodani su nam casual komadi koje mogu nositi svi', objašnjava osnivačica brenda Bojana Sentaler, čiji je kaput u boji devine dlake Meghan nosila na misi tijekom božićnih blagdana, kojoj je nazočila u društvu članova kraljevske obitelji.

  • +15
Meghan Markle i princ Harry u posjetu Škotskoj Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sentaler kaže kako je za tim raskošnim kaputom sa zanimljivim ovratnikom odmah zavladala prava pomutnja te da ih je njezina tvrtka slala na sve adrese diljem svijeta.

Meghan je u nekoliko prigoda nosila još nekoliko kanadskih brendova poput Line The Label, u čijem je ženstvenom kaputu zablistala prilikom objava zaruka s Harryjem. No to ne znači da lijepa Amerikanka preferira samo brendove zemlje u kojoj je nekoliko godina živjela dok je snimala seriju 'Suits' – u posljednje vrijeme smo je vidjeli i u komadima koji nose potpis 'made in UK', poput torbice škotskog brenda Strathberry ili džempera high street brenda Marks & Spencer.

  • +29
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Charlotte Crawley, koja stoji iza bloga 'Mad about Meghan', kaže kako je tajna njezinog stila upravo u kombiniranju dizajnerskih komada s krpicama koje su dostupne svima, poput npr. spomenutog Marks & Spencera.

'Džemper sa zvonolikim rukavima iz M & S-a, čija je cijena 45 funti, u kojem je Meghan posjetila Brixton rasprodao se u manje od sat vremena. Začas su se ispraznile i zalihe – svi su poludjeli za tim džemperom', objašnjava Crawley, dodajući kako su se hlače širokih nogavica s potpisom Veronice Beard i torba Strathberry razgrabili u svega nekoliko minuta.

No čini se da obožavatelji stila Meghan Markle ne gledaju na cijenu - čak se i odijelo Alexandera McQueena vrlo brzo rasprodalo nakon što ga je zaručnica princa Harryja nosila na događanju pod nazivom Endeavour Fund Awards. U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti modno rivalstvo između Meghan i njezine buduće šogorice Kate Middleton, koja je često na meti modnih kritika zbog svojih 'ziheraških' kombinacija i konzervativnih modnih odabira.